Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Féktengely / -tartozékok teherautókhoz

Válasszon tehergépkocsit
Ahhoz, hogy teljes mértékben megfelelő Féktengely / -tartozékok termékeket találjon kamionokhoz és egyéb tehergépkocsikhoz, válassza ki az alábbiakban a modellt.
1
2
3
További tájékoztatás
Féktengely / -tartozékok alkatrész rendelés alacsony áron
  • Féktengely / -tartozékok tehergépkocsikhoz vásárlás olcsón, 200-napos visszaküldési garanciával
    Biztonságos megrendelés 200 nap
  • Teherautó Féktengely / -tartozékok mindig alacsony áron
    Legjobb ár garancia
Teherautó Féktengely / -tartozékok katalógus - válassza az AUTODOC webáruházat

Féktengely / -tartozékok a LEGJOBB teherautó márkákhoz

Kiváló minőségű Féktengely / -tartozékok tehergépkocsikhoz: TOP márkák

Több
Teherautó Féktengely / -tartozékok: katalógusunk legnépszerűbb termékei
Ezek Féktengely / -tartozékok katalógusunk leggyakrabban vásárolt termékei. Legjobb márkákból álló széles választékunk segítségére lesz abban, hogy akciós áron válasszon Féktengely / -tartozékok termékeket, melyek legjobban illenek kamionjába vagy tehergépkocsijába.

A teherautó féktengelyek - fékkulcs - a dobfék mechanizmus azon komponensei, amelyek a pneumatikus munkahenger - léghenger -, által létrehozott nyomatékot átadják a vezérlő bütyöknek. Ezek a komponensek a fékpofák egyidejűleg történő kioldására szolgálnak. A komponens egyik végén egy fogazott rész van, ami a szabályozó karral való összekapcsolására szolgál, a komponens másik végén pedig egy S-alakú fej rész található. A tengely elfordulásakor a fékpofák a fékdobnak nyomódnak, aminek következtében csökken a sebessége, és végül a gépjármű megáll.

Teherautó féktengely típusok

Tengely alapján lehet:

  • első;
  • hátsó.

A beszerelési oldal alapján lehet:

  • jobb oldali;
  • bal oldali.

A komponenseket rendkívül erős szénacélból állítják elő. A munkafelületüket pedig általában indukciós edzésnek vetik alá.

Malfunctions and their causes

Vezetés közben közben a tehergépjárművek bal és a jobb oldalon lévő féktengelyei egyaránt jelentős mértékű terhelésnek vannak kitéve, ezért hajlamosak az abráziós kopásra és a mechanikai sérülésekre. Előfordulhat, hogy meghibásodnak a tengelycsapok és a tengelyborda részek, valamint a komponensek megszorulhatnak a fékkulcs hüvelyében, és korróziós foltok jelenhetnek meg. Az említett problémák hátterében igen gyakran az áll, hogy nedvesség vagy abráziós hatású részecskék jutnak be az egységbe.

Hogyan vehetők észre a meghibásodások

A féktengely a teherautó fékrendszerének fontos része, ami jelentős mértékben hozzájárul a gépjármű biztonságos használatához, ezért a vele kapcsolatos diagnosztikát, és az esetleges alkatrész cserét minden esetben egy megfelelő szakszervizben kell elvégeztetni. Igaz ugyan, hogy az ilyen típusú komponenseknek nincs meghatározott élettartamuk, viszont rendszeres jellegű karbantartást igényelnek. A fékbetétek cseréjekor a féktengelyeket vizuális ellenőrzésnek vetik alá. Emellett a komponenset kenőanyaggal is el kell látni, hogy szabadon tudjon forogni a tartókonzoljában. Olyan esetekben lehet szükség előre nem tervezett diagnosztikára a féktengely esetében, ha valamilyen üzemzavar tapasztalható a fékrendszer működésében: például a fékezés, a fékpedál felengedésének ellenére is folytatódik.

AutoDoc: kényelmes online vásárlás

Ha olyan online áruházat keres, ahol minőségi teherautó alkatrészeket forgalmaznak alacsony áron javításhoz vagy karbantartáshoz, akkor regisztráljon az AutoDoc weboldalán. Tőlünk a lehető legalacsonyabb áron vásárolhat féktengelyeket, féktárcsákat, fékdobokat és számos egyéb kiváló minőségű alkatrészt. Emellett rendszeres jelleggel vannak nálunk promóciók, amik révén pénzt spórolhat, és az ingyenes kiszállítás lehetőségét is biztosítjuk vásárlóink számára. Ha minket választ, akkor örökre búcsút mondhat a túlköltekezésnek! Válassza ki az ön számára szükséges pótalkatrészeket a katalógusunkból és adja le a rendelését online módon még ma!

loader Kérjük, várjon...