Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Féktárcsa teherautókhoz

Válasszon tehergépkocsit
Ahhoz, hogy teljes mértékben megfelelő Féktárcsa termékeket találjon kamionokhoz és egyéb tehergépkocsikhoz, válassza ki az alábbiakban a modellt.
1
2
3
További tájékoztatás
Féktárcsa alkatrész rendelés alacsony áron
  • Féktárcsa tehergépkocsikhoz vásárlás olcsón, 200-napos visszaküldési garanciával
    Biztonságos megrendelés 200 nap
Teherautó Féktárcsa katalógus - válassza az AUTODOC webáruházat

Féktárcsa a LEGJOBB teherautó márkákhoz

Kiváló minőségű Féktárcsa tehergépkocsikhoz: TOP márkák

Több

Teherautó Féktárcsa: katalógusunk legnépszerűbb termékei

Ezek Féktárcsa katalógusunk leggyakrabban vásárolt termékei. Legjobb márkákból álló széles választékunk segítségére lesz abban, hogy akciós áron válasszon Féktárcsa termékeket, melyek legjobban illenek kamionjába vagy tehergépkocsijába.

A féktárcsák a kerékagyra felszerelt rendszer mozgó komponensei. Ezek a komponensek a kerék forgásának lelassítására és a teherautó megállítására szolgálnak.

A teherautókhoz készített féktárcsa típusok

Anyag alapján:

  • Öntött vas. Kiváló súrlódási tulajdonságokkal bírnak, kopásállók és olcsók. A hátrányuk a nagy súly, valamint, hogy hajlamosak a korrózióra, illetve, hogy gyakori intenzív fékezés hatására eldeformálódhatnak.
  • Rozsdamentes acél. Jól tűrik a hőmérséklet ingadozásokat, viszont gyengébb súrlódási jellemzőik vannak az öntöttvasból készült komponensekhez képest.

A szellőztetés funkció megléte alapján:

  • Szilárd. Olyan szilárd fémtárcsák, amelyek nincsenek ellátva a légáramlás biztosítására szolgáló csatornákkal, ezért kevésbé hatékonyak, viszont meglehetősen tartósak.
  • Szellőztetett. Az ilyen komponensek két tárcsából állnak, amelyek között a hő elvezetésére szolgáló járatok vannak kialakítva. A hátrányuk, hogy hajlamosak a beszennyeződésre, ami negatív hatással van a hűtés hatékonyságára.

Dizájn alapján:

  • Fúrt. Az ilyen típusú komponenseknél a tárcsán olyan egyenletesen elhelyezkedő furatok vannak, amelyek hatékony hűtést nyújtanak, és biztosítják a gázok és égéstermékek elvezetését. Az ilyen típusú termékek kevésbé tartósak, és hajlamosak a mechanikai sérülésekre.
  • Mart. Az ilyen típusú komponensek mart hornyokkal rendelkeznek, amelyek kopásjelzőként is funkcionálhatnak. Amikor a gépjármű használata során ezek a speciális hornyok eltűnnek a tárcsáról, az adott komponenst ki kell cserélni. Az ilyen típusú komponensek tartósak, viszont alacsony a hűtési hatékonyságuk.

Meghibásodások és a kiváltó okok

A személyautók és a teherautók esetében is az abráziós kopás a féktárcsák meghibásodásának fő oka. Az átlagos élettartam az első tengelynél lévő komponensek esetében 90,000-150,000 megtett km közötti, míg a hátsó tengelynél lévőknél 180,000-300,000 km közötti. Az élettartam jelentős mértékben függ a vezetési stílustól, illetve az adott gépjármű használati körülményeitől. A por bejutása, a hirtelen hőmérséklet ingadozások a komponens megvetemedéséhez, egyenetlen kopásához és mechanikai sérüléséhez vezethet.

A komponens felületén használat közben karcolások is keletkezhetnek. Ez általában olyankor fordul elő, ha a fékbetét egy darabja, vagy idegen objektum kerül be a fékbetét és a féktárcsa között résbe.

Hogyan lehet kideríteni a meghibásodásokat

A teherautó ezen alkatrésze kopásának mértékét a vastagsága alapján lehet meghatározni. A még megengedett érték az adott termék esetében a gyártója katalógusában található meg. Amennyiben a féktárcsa vastagság kisebb a megadott értéknél, akkor a komponens további használata az elrepedéséhez vezethet.

Az féktárcsák javítása nem ajánlott; az elhasználódott komponenseket mielőbb ki kell cserélni. Az új komponenseket minden esetben párosával szerelik be, ezért a gyártók legtöbbje tehergépjárművekhez készített első és hátsó féktárcsa szetteket is forgalmaz.

A megnövekedett fékút, illetve a gépjármű valamelyik oldala felé történő húzása fékezés közben arra utal, hogy mielőbbi hibaelhárításra van szükség. Ugyanez érvényes olyan esetekben is, ha fékezés közben nyikorgás, vagy egyéb szokatlan zaj hallható.

AUTODOC: kényelmes online vásárlás

A tehergépjárművek folyamatosan jelentős mértékű terhelésnek vannak kitéve, ezért az esetükben mindenféleképpen megbízható komponensek beszerelés szükséges. Az online webshopunkból bármikor vásárolhat csúcsminőségű féktárcsákat is, amelyeket a legjobb gyártók készítenek. Cégünk szakemberei mindig örömmel segítenek önnek, és választ adnak az összes felmerülő kérdésére telefonon, vagy online chat-en keresztül. Az áraink megfizethetők, a katalógusunkban lévő termékek kínálata rendkívül széles, és emellett az ingyenes kiszállítás lehetőségét is biztosítjuk vásárlóink számára.