Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Fékdob teherautókhoz

Válasszon tehergépkocsit
Ahhoz, hogy teljes mértékben megfelelő Fékdob termékeket találjon kamionokhoz és egyéb tehergépkocsikhoz, válassza ki az alábbiakban a modellt.
1
2
3
További tájékoztatás
Fékdob alkatrész rendelés alacsony áron
  • Fékdob tehergépkocsikhoz vásárlás olcsón, 200-napos visszaküldési garanciával
    Biztonságos megrendelés 200 nap
Teherautó Fékdob katalógus - válassza az AUTODOC webáruházat

Fékdob a LEGJOBB teherautó márkákhoz

Kiváló minőségű Fékdob tehergépkocsikhoz: TOP márkák

Több

Teherautó Fékdob: katalógusunk legnépszerűbb termékei

Ezek Fékdob katalógusunk leggyakrabban vásárolt termékei. Legjobb márkákból álló széles választékunk segítségére lesz abban, hogy akciós áron válasszon Fékdob termékeket, melyek legjobban illenek kamionjába vagy tehergépkocsijába.

A teherautó fékdobok olyan üreges fémhengerek, amelyekre fékezéskor a fékpofák rányomódnak. Ennek eredményeként csökken a gépjármű sebessége. A fékdob szorosan illeszkedik a kerékagyhoz, és vele együtt forog. Egyszerű dizájnnal rendelkezik, rendkívül tartós, és hatékony.

Teherautó fékdob típusok

A tengelytől függően:

  • hátsó;
  • első;
  • univerzális.

A méret és a súly tekintetében a teherautókhoz készült hátsó és első fékdobok eltérnek egymástól. A szélesebb komponenseket általában a hátul, a keskenyebb komponenseket elől alkalmazzák. A két-tengely teherautók legtöbbje esetében előre és hátra is egyforma paraméterekkel rendelkező komponenseket szerelnek fel.

A dizájn alapján:

  • Kompozit. Ezeket két komponens képviseli: egy henger és egy karima. Ezek a legtartósabbak.
  • Szilárd. Ezek viszonylag olcsó öntött termékek.

Anyag alapján:

  • Alumínium. Könnyűek, jó a hőelosztó képességük, gyorsan lehűlnek. Rendkívül ellenállók a korrózióval szemben, esztétikus megjelenéssel bírnak, és relatíve olcsók. Túlmelegedés esetén viszont megvetemedhetnek.
  • Öntöttvas. Igen tartósak, és túlmelegedés esetén sem vetemednek meg. Hosszabb időt vesz igénybe a lehűlésük, és nedves környezetben hajlamosabbak a korrózióra.

A komponensek átmérője különböző lehet. A személyautóknál alkalmazott fékdobokkal ellentétben, amelyeknél ez az érték körülbelül 200 mm, a tehergépjárművekhez gyártott fékdobok elérhetik, sőt meg is haladhatják a 450 mm-es értéket.

Meghibásodások és az okaik

A fékdobokat tartós anyagokból állítják elő, viszont ennek ellenére mechanikus- és hőterhelések hatására idővel elkopnak. Az élettartamuk általában 100,000 megtett km. A főbb meghibásodásaik közé sorolható a belső átmérő növekedése, a felületen megjelenő különböző dudorok, repedések, bemélyedések, rozsdásodás stb. Ilyen esetekben a meghibásodott komponenseket nem lehet megjavítani, ezért mielőbb gondoskodni kell az alkatrész cseréről.

Hogyan vehetők észre a meghibásodások

A fékdobok működése közvetlen hatással van a gépjármű használatának biztonságára; ezért soha nem szabad elhanyagolni az egységek rendszeres karbantartását. Minden egyes karbantartás alkalmával, a védőlapon lévő ellenőrző nyílásokon keresztül fel kell mérni a komponensek aktuális állapotát. Olyan esetekben is diagnosztikának kell alávetni a komponenseket, ha a teherautónak erős fékezéskor a szokásoshoz képest több időt vesz igénybe a lelassulása. A fékdobok meghibásodására olyan jelekből is lehet következtetni, ha problémássá válik a tolatás, vagy ha vibráció érzékelhető a kormánykeréken.

AutoDoc: kényelmes online vásárlás

Ha kedvező feltételeket szeretne vásárolni fékpofákat vagy más alkatrészeket vásárolni a teherautójához, akkor regisztráljon az AutoDoc-ra. A katalógusunkban széles választékot találhat megfizethető áron kínált kiváló minőségű alkatrészként. Az általunk forgalmazott termékek nagy része kedvezményt nyújt, így minden vásárlásakor pénzt spórolhat. Azdja le az online rendelését az online áruházunkban most, hogy olcsón szerezhessen be minőségi termékeket.