Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Fékbetét teherautókhoz

Válasszon tehergépkocsit
Ahhoz, hogy teljes mértékben megfelelő Fékbetét termékeket találjon kamionokhoz és egyéb tehergépkocsikhoz, válassza ki az alábbiakban a modellt.
1
2
3
További tájékoztatás
Fékbetét alkatrész rendelés alacsony áron
 • Fékbetét tehergépkocsikhoz vásárlás olcsón, 200-napos visszaküldési garanciával
  Biztonságos megrendelés 200 nap
Teherautó Fékbetét katalógus - válassza az AUTODOC webáruházat

Fékbetét a LEGJOBB teherautó márkákhoz

Kiváló minőségű Fékbetét tehergépkocsikhoz: TOP márkák

Több

Teherautó Fékbetét: katalógusunk legnépszerűbb termékei

Ezek Fékbetét katalógusunk leggyakrabban vásárolt termékei. Legjobb márkákból álló széles választékunk segítségére lesz abban, hogy akciós áron válasszon Fékbetét termékeket, melyek legjobban illenek kamionjába vagy tehergépkocsijába.

Manapság a tárcsafék betétek egyre gyakrabban használatosak a teherautók esetében is. Ezeknek a komponenseknek a fékezés kezdeti és végső szakaszában is stabil a súrlódási együtthatójuk; rendkívül gyorsan reagálnak, ezért ideálisak a nehéz gépjárművek megállításához. Lapos munkafelületük van, ami a pedál benyomásakor közvetlen kontaktusba kerül a féktárcsával.

Teherautókhoz készült tárcsafék betétek típusai

A tengelytől függően:

 • Első. Az élettartamuk átlagosan 80,000-100,000 megtett km közötti.
 • Hátsó. 70,000 - 110,000 megtett km közötti élettartammal rendelkeznek.

A gyártáshoz használ alapanyag alapján:

 • Részben fémből készült. 30-65%-ban tartalmaznak fémet. Tartósak és rendkívül erősek. Meglehetősen zajosak, viszont még vészfékezésnél is igen hatékonyak.
 • Alacsony fémtartalmú. Átlagosan 10-30%-ban tartalmaznak fémet. Relatíve olcsók, viszont a másik változathoz képest sokkal inkább hajlamosabbak a kopásra és a porképződésre.

Kopásjelző szenzor megléte szerint:

 • Szenzorral ellátott. Jelzik, amikor a súrlódó réteg kritikus mértékben elkopott..
 • Szenzor nélküli. Vizuális ellenőrzés szükséges az aktuális állapotuk megállapításához.
Meghibásodások és a kiváltó okaik

A személyautókhoz készült fékbetétekhez hasonlóan, a teherautó komponenseknél is általában a féknyereg meghibásodása - és ezen belül is a dugattyúk, vagy a vezetőcsapok megszorulása - áll a problémák hátterében. A dugattyúk elakadását általában a fékdugattyú porvédőjének károsodása okozza, olyan esetekben, amikor a komponensek ki vannak téve huzamosabb ideig a nedvesség és a szennyeződések negatív hatásainak.

Ha a dugattyú kinyújtott pozícióban megakad, akkor menet közben a komponens dörzsölő hatást fejt ki a féktárcsa felületére. Ez idő előtti elkopáshoz, túlhevüléshez és megégéshez vezethet.

A féktárcsa felületén keletkezett sérülések - bemélyedések, repedések, felületi egyenetlenségek - a fékbetétekre is káros hatással vannak. Az ilyen jellegű sérüléseket gyakran a fékbetétek túlhevülése okozza, aminek például a fékmechanizmus túlságosan intenzív használata áll a hátterében, de okozhatják a gépjármű lejtmenetben történő használata során előforduló vezetési hibák is.

Hogyan vehetők észre a meghibásodások

A mai modern tehergépjárművek legtöbbje esetében az első és a hátsó fékbetétek is el vannak látva kopásjelző szenzorokkal. Ezek a szenzorok folyamatosan monitorozzák az állapotát a fékbetéteknek, és speciális hangjelzéssel, vagy a műszerfalon lévő jelzőlámpa révén figyelmeztetik a gépjármű vezetőjét az alkatrészcsere szükségességére.

A beépített szenzoroktól függetlenül, minden egyes karbantartás alkalmával ajánlott megmérni a fékbetétek súrlódó rétegének vastagságát. A mérés során kapott értékeknek, az adott tehergépjármű modell gyártója által rendelkezésre bocsátott műszaki leírásban megadott értékekkel megegyezőnek kell lenniük.

A komponens - előre nem tervezett - diagnosztikája az alábbi figyelmeztető jelek miatt válhat szükségessé:

 • fékezéskor égett szagot lehet érezni a gépjármű fülkéjében;
 • a gépjármű eltér az egyenes vonalú iránytól;
 • megnövekedett fékút;
 • a fékpedál felengedésekor oldalra csúszik a jármű.
AUTODOC: kényelmes online vásárlás

Ha gyorsan és olcsón szeretne minőségi pótalkatrészeket vásárolni, akkor a lehető legjobb helyen jár. Az online webshopunkban hatalmas választék található a különböző gépjármű alkatrészekből, így biztos, hogy bármilyen márkájú, típusú teherautója is van, nálunk megtalálja az adott modellhez tökéletesen megfelelő fékbetéteket. Cégünk szakemberei bármikor örömmel állnak az ön rendelkezésesére, választ adnak az össze felmerülő kérdésére, és a lehető legrövidebb időn belül előkészítik az ön által megrendelt termékeket a kiszállításra. Az áraink kifejezetten pénztárcabarátak, és az általunk nyújtott színvonalas szolgáltatások biztos, hogy elnyerik majd az ön tetszését is.