Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Kuplungtárcsa teherautókhoz

Válasszon tehergépkocsit
Ahhoz, hogy teljes mértékben megfelelő Kuplungtárcsa termékeket találjon kamionokhoz és egyéb tehergépkocsikhoz, válassza ki az alábbiakban a modellt.
1
2
3
További tájékoztatás
Kuplungtárcsa alkatrész rendelés alacsony áron
  • Kuplungtárcsa tehergépkocsikhoz vásárlás olcsón, 200-napos visszaküldési garanciával
    Biztonságos megrendelés 200 nap
Teherautó Kuplungtárcsa katalógus - válassza az AUTODOC webáruházat

Kuplungtárcsa a LEGJOBB teherautó márkákhoz

Kiváló minőségű Kuplungtárcsa tehergépkocsikhoz: TOP márkák

Több

Teherautó Kuplungtárcsa: katalógusunk legnépszerűbb termékei

Ezek Kuplungtárcsa katalógusunk leggyakrabban vásárolt termékei. Legjobb márkákból álló széles választékunk segítségére lesz abban, hogy akciós áron válasszon Kuplungtárcsa termékeket, melyek legjobban illenek kamionjába vagy tehergépkocsijába.

A teherautókhoz készült kuplungtárcsa a sebességváltó bementi tengelye mentén mozogva vesz részt a motor által leadott nyomatékátvitel megszakításának folyamatában. A kuplungtárcsa a teherautó irányításának szinte minden fázisában részt vesz: az indításkor, a sebességváltáskor, és a fékezéskor. Rendkívül fontos részét képezi a rendszernek, mivel megvédi a sebességváltó komponenseit a túlzott mértékű dinamikus terhelésekkel szemben. A kuplungtárcsát dörzsbevonattal ellátott fémből állítják elő.

Teherautókhoz készült kuplungtárcsa típusok

A gyártók termék katalógusaiban az alábbi komponensek találhatók::

  • kuplung nyomólap;
  • kuplung tárcsa;
  • közbetéttárcsa.

A közbetéttárcsa a nagy nyomatékú kéttárcsás tengelykapcsoló rendszereknél használatos. A különböző komponensek a dizájn, a méret, a beszerelési mód és egyéb paraméterek terén térnek el egymástól.

Meghibásodások és a kiváltó okok

A komponens 80,000, sőt akár még 150,000 km megtételét követően is megfelelően működhet. Az élettartama az adott sofőr vezetési stílusától, a gépjárművel szállított rakomány súlyától, és azon utak állapotától is függ, amelyeken a gépjárművet használják.

A komponens meghibásodásának hátterében általában a kopás, illetve ritkább esetekben rugó szakadás áll. Ennek oka a tengelykapcsoló pedál nem megfelelő, vagy szükségtelenül gyakori használata, ami a komponens oldalsó részeinek az elhasználódásához vezet. Ez például gyakran előfordul olyankor, ha az adott gépjárművet alacsony fékolaj szint mellett működtetik. Emellett a szakszerűtlen beszerelés is a komponens eldeformálódását okozhatja.

Meghibásodások kiderítése

A tengelykapcsoló bármilyen jellegű működési zavara a komponens meghibásodására utalhat: részleges összekapcsolódás, a kuplungpedál nem áll vissza az eredeti pozíciójába stb. Ugyanakkor olyan esetekben is szükséges az egység leellenőrzése, ha erős vibráció érezhető, vagy szokatlan zaj hallható, illetve, ha felmenetben csúszik a kuplung, és ha a motor fordulatszámának növelésekor nem nő megfelelő mértékben a gépjármű sebessége.

A komponens kopottságának mértékét a pedál benyomása - a pedálút - révén lehet megállapítani, azaz pont úgy, mint a személyautókhoz készült kuplungtárcsák esetében. A vizsgálat elvégzéséhez a gépjárműnek egy vízszintes felületű helyen kell lennie. A gépjármű motorját beindítva meg kell várni, hogy az elérje az üzemi hőmérsékletet. Ezt követően a kuplung pedált be kell nyomni, majd lassan fel kell engedni, és eközben meg kell figyelni, hogy pontosan mikor indul be a nyomaték átvitel. Minél hamarabb történik meg, annál kevésbé van elkopva a komponens. Ha az ellenőrzés során égett szag érezhető, akkor mihamarább ki kell cserélni a komponenst.

AUTODOC: kényelmes online vásárlás

Az online webshopunkból alacsony áron vásárolhat kuplungtárcsákat és számos egyéb teherautó alkatrészt is. Az online rendelés csupán minimális időt vesz igénybe a felhasználóbarát kialakítású weboldaunknak, és az ügyfélszolgálatunk kompetens munkatársainak köszönhetően. A promóciós időszakok alatt a lehető legalacsonyabb áron vásárolhatja meg tőlünk az ön számára szükséges összes terméket. Az AUTODOC segítségével időt és pénzt is megtakaríthat!