Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Kuplung rásegítő teherautókhoz

Válasszon tehergépkocsit
Ahhoz, hogy teljes mértékben megfelelő Kuplung rásegítő termékeket találjon kamionokhoz és egyéb tehergépkocsikhoz, válassza ki az alábbiakban a modellt.
1
2
3
További tájékoztatás
Kuplung rásegítő alkatrész rendelés alacsony áron
  • Kuplung rásegítő tehergépkocsikhoz vásárlás olcsón, 200-napos visszaküldési garanciával
    Biztonságos megrendelés 200 nap
  • Teherautó Kuplung rásegítő mindig alacsony áron
    Legjobb ár garancia
Teherautó Kuplung rásegítő katalógus - válassza az AUTODOC webáruházat

Kuplung rásegítő a LEGJOBB teherautó márkákhoz

Kiváló minőségű Kuplung rásegítő tehergépkocsikhoz: TOP márkák

Több
Teherautó Kuplung rásegítő: katalógusunk legnépszerűbb termékei
Ezek Kuplung rásegítő katalógusunk leggyakrabban vásárolt termékei. Legjobb márkákból álló széles választékunk segítségére lesz abban, hogy akciós áron válasszon Kuplung rásegítő termékeket, melyek legjobban illenek kamionjába vagy tehergépkocsijába.

A teherautókhoz készült kuplung rásegítő csökkenti a pedál benyomásához szükséges erőkifejtést - különösen sebességfokozat váltások alkalmával. Az alkatrész a forgattyúsház peremére van felszerelve, a jobb oldalra.

Teherautó kuplung rásegítő típusok

Működési elv szerint:

  • Rugós. A kompresszió és a extenzió funkcióját ellátó ilyen típusú kuplung rásegítők egy mechanikus vagy hidraulikus meghajtóba vannak beépítve. A dizájnjuk magába foglal egy szervo rugót, egy kart, és egy a mozgást korlátozó féket. Átlagosan 30-40%-os mértékben képesek csökkenteni a pedál benyomásához szükséges erőkifejtést.
  • Hidraulikus. Az ilyen típusú komponensek a mechanikus meghajtóval párhuzamosan vannak beépítve. A komponensek belsejében a nyomás mértékét fogaskerekes szivattyú vagy szárnyascellás szivattyú növeli meg. Hidraulikus hengerből, elosztó szelepből és vezérlő szenzorból álllnak.
  • Pneumatikus. A dizájn magába foglal egy dugattyút egy toló rudat, nyomáscsökkentő szelepet, egy membránt és egy vezérlő szenort. A komponens sűrített levegő révén működik. A pedál benyomásakor nem csak a munkafolyadék, hanem a levegő nyomása is megnő 8-10 atmoszféra nyomásra, aminek köszönhetően a hatás megduplázódik.

A személyautókhoz képest a teherautók ilyen típusú rendszerei lényegesen nagyobb méretűek, ezért a tengelykapcsoló nyomólap aktiválásához nagyobb mértékű erőkifejtés is szükséges. A személyautókhoz készült kuplung rásegítők esetében a kuplung oldásához 150 N erőkifejtés, míg a teherautók esetében 250 N szükséges.

Meghibásodások és az okaik

Az ilyen típusú komponenseknek nincs gyárilag megadott pontos élettartamuk. Viszont mivel a haszongépjárművek fokozott igénybevételnek vannak kitéve, ami miatt az egység állandó jelleggel nagymértékű terhelés alatt van, ezért esetlegesen meghibásodhat. A leggyakoribb meghibásodások közé sorolható a dugattyú beragadása, a hengert és a kuplung rásegítőt összekötő csövek eldeformálódása, valamint a tömítő elemek mechanikai sérülése. A meghibásodásokat a mechanizmusba bejutó nedvesség, az egység szakszerűtlen beállítása, illetve a túlzott mértékű terhelés okozza.

Hogyan deríthetők ki a meghibásodások

A teherautó karbantartás során végzett vizuális ellenőrzés révén is fény derülhet a berendezés meghibásodására. A komponens javításának, cseréjének szükségességét jelezi, ha munkafolyadék szivárgásra utaló nyomokat találnak, illetve, ha sérülés jelei láthatók rajta. Emellett az egység nem megfelelő működési is jelezheti a komponens meghibásodását, amire egyebek mellet a jelentős mértékben megnövekedett kuplungpedál holtjáték is utal.

AUTODOC: kényelmes online vásárlás

Ha olcsón és gyorsan szeretne online módon minőségi termékeket vásárolni, akkor regisztráljon az AUTODOC online áruházában. A felhasználóbarát kialakítású katalógusunkban széles választékot talál kiváló minőségű teherautó alkatrészekből is. A promóciós időszakok során rendkívül kedvező áron vásárolhat tőlünk kuplung rásegítőt, homokinetikus tárcsákat, lendkereket és számos egyéb alkatrészt is. Legyen ön is az AutoDoc ügyfele, hogy minőségi szolgáltatásokat vehessen igénybe, és mindig a lehető legjobb áron szerezhesse be a gépjárművéhez szükséges komponenseket.

loader Kérjük, várjon...