Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Zárófény teherautókhoz

Válasszon tehergépkocsit
Ahhoz, hogy teljes mértékben megfelelő Zárófény termékeket találjon kamionokhoz és egyéb tehergépkocsikhoz, válassza ki az alábbiakban a modellt.
1
2
3
További tájékoztatás
Zárófény alkatrész rendelés alacsony áron
 • Zárófény tehergépkocsikhoz vásárlás olcsón, 200-napos visszaküldési garanciával
  Biztonságos megrendelés 200 nap
 • Teherautó Zárófény mindig alacsony áron
  Legjobb ár garancia
Teherautó Zárófény katalógus - válassza az AUTODOC webáruházat

Zárófény a LEGJOBB teherautó márkákhoz

Kiváló minőségű Zárófény tehergépkocsikhoz: TOP márkák

Több
Teherautó Zárófény: katalógusunk legnépszerűbb termékei
Ezek Zárófény katalógusunk leggyakrabban vásárolt termékei. Legjobb márkákból álló széles választékunk segítségére lesz abban, hogy akciós áron válasszon Zárófény termékeket, melyek legjobban illenek kamionjába vagy tehergépkocsijába.

A hátsó lámpák a teherautó világító rendszerének fontos komponensei, amelyek a gépjármű használata során figyelmezető jelzések leadásra szolgálnak. Ezeket a fényforrásokat általában az irányjelző lámpákban, féklámpákban, helyzetjelző lámpákban, tolatólámpákban és az elakadásjelző lámpákban alkalmazzák.

A teherautókhoz gyártott hátsó lámpák típusai

A dizájn alapján:

 • Fresnel-lencsével ellátott. Nem rendelkeznek reflektorral. A fény a lencsére irányul, ami diffúzorként funkcionál, és egy adott hosszúságú fénysugarat hoz létre.
 • Reflektor. A dizájnjuk egy beépített reflektort, egy sima diffúzort, és egy fényforrást tartalmaz.
 • Kombinált. Az ilyen típusú komponenseket alkalmazzák a legszélesebb körben. A dizájnjuk a fenti két változatot kombinációjából áll, viszont sima diffúzor helyett Fresnel-lencsével vannak felszerelve.

A fényforrás típusa szerint:

 • A volfrám hátsó lámpák olcsók és alacsony az áramfogyasztásuk. A hátrányuk a rövid élettartam (nagyjából 1,000 óra), és a hosszú válaszidő.
 • A LED-es izzók iránt komoly kereslet van az alacsony energia igényük, és a hosszú élettartamuk miatt, ami akár a 100,000 órát is elérheti. Gyors aktiválódás jellemzi őket, ami a biztonság szempontjából jelentős pozitívum a tehergépjárművek esetében.

A reflektor típusa szerint:

 • Komplex-formájú (több szekcióra van osztva). Mindegyik szekció specifikus optikai paraméterekkel rendelkezik. Az ilyen komponensek egyenletes világítást biztosítanak.
 • Szimpla. A fényforrás közvetlenül a reflektor fókuszpontjában helyezkedik el.
 • Dupla. Két reflektorral rendelkezik, amelyek egymás mögött helyezkednek el. Az első hozza létre a fő fénysugarat, a második pedig a háttérvilágítást.

Meghibásodások és az okaik

A leggyakoribb meghibásodások a személyautók és a tehergépjárművek hátsó lámpák esetében a következők: a fényforrás homályossá válása, a megrepedése, és a reflektor megolvadása. A magas hőmérséklet okozta meghibásodások olyan esetekben fordulnak elő, ha az optimálisnál nagyobb teljesítményű izzót használnak. A mechanikai sérülések a különböző külső tényezők miatt következnek be: például az abráziós hatású részecskék miatt.

Emellett a meghibásodások hátterében biztosíték kiégés, az izzó kiégése, az érintkezők oxidációja, valamint a rögzítő elemek és a vezeték megsérülése is állhat. Ilyen esetekben általában nincs szükség a szerelvény egészének cseréjére, és elengedő egy új komponensre kicserélni a régit. A fent említett meghibásodásokat gyakran a túlfeszültség, vagy a komponens rendellenes működése okozza.

Hogyan vehető észre a teherautókhoz gyártott hátsó lámpák meghibásodása

A komponensek meghibásodására utaló jel például az, ha a lámpa bekapcsolását követően az nem világít, vagy tompa fényt bocsájt ki. A diffúzor és a rögzítő elemek külső mechanikai sérüléseit szabad szemmel is észre lehet venni.

A fényforrás meghibásodását az ellenállás megmérésével, egy multiméter segítségével lehet megállapítani. Az új komponenseket általában párban szokásos kicserélni: egyidejűleg a jobb és a baloldalit.

AUTODOC: kényelmes online vásárlás

Ha az online webshopunkból vásárol, akkor időt és pénzt is spórol. Kizárólag csak kiváló minőségű termékeket forgalmazunk, amelyeket elérhető áron kínálunk vásárlóinknak. Tőlünk rendkívül olcsón vásárolhat hátsó lámpákat és számos egyéb komponenst is a gépjárművéhez. Emellett részt vehet a rendszeres jelleggel tartott promócióinkban is, amelyek révén az online webáruházunkból kedvezményes áron juthat hozzá csúcsminőségű alkatrészekhez és egyéb termékekhez.

loader Kérjük, várjon...