Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Önindító / részegységek teherautókhoz

Válasszon tehergépkocsit
Ahhoz, hogy teljes mértékben megfelelő Önindító / részegységek termékeket találjon kamionokhoz és egyéb tehergépkocsikhoz, válassza ki az alábbiakban a modellt.
1
2
3
További tájékoztatás
Önindító / részegységek alkatrész rendelés alacsony áron
  • Önindító / részegységek tehergépkocsikhoz vásárlás olcsón, 200-napos visszaküldési garanciával
    Biztonságos megrendelés 200 nap
Teherautó Önindító / részegységek katalógus - válassza az AUTODOC webáruházat

Önindító / részegységek a LEGJOBB teherautó márkákhoz

Kiváló minőségű Önindító / részegységek tehergépkocsikhoz: TOP márkák

Több

Teherautó Önindító / részegységek: katalógusunk legnépszerűbb termékei

Ezek Önindító / részegységek katalógusunk leggyakrabban vásárolt termékei. Legjobb márkákból álló széles választékunk segítségére lesz abban, hogy akciós áron válasszon Önindító / részegységek termékeket, melyek legjobban illenek kamionjába vagy tehergépkocsijába.

Az önindító biztosítja a főtengely megforgatását a tehergépjármű motorjának beindításához. Az önindító egy elektromos motor, aminek az áramellátását az akkumulátor biztosítja. A dizájnja magába foglalja a burkolatot, a forgó részt, a szénkefetartót, mágnesszelep kapcsolót, és egy aktuátort.

Teherautó önindító típusok

Dizájn alapján:

  • Redukciós egység nélküli. Az ilyen berendezések esetében az aktuátor közvetlenül a forgórész tengelyével van összeköttetésben, ami gyors motorindítást biztosít. A komponensek megbízhatók és jól bírják a nagy terhelést. A komponenseknek a dizájnja egyszerű, ami az esetükben leegyszerűsíti a javítást és a cserét. A hátrányaik közé sorolható a nagy méret, a nagy önsúly, a magas ár és az alacsony hatékonyság a téli időszakban, illetve gyenge akkumulátor töltöttség esetén.
  • Redukciós egységgel ellátott. Beépített rotációs konverterrel rendelkeznek. A beépített konverter az aktuátor és a rotor között található; kisebb energiafelvétel mellett megnöveli az önindító teljesítményét. Az ilyen típusú komponensek kompakt kialakításúak, könnyűek, és viszonylag olcsók. A legfőbb hátrányuk az alacsony teljesítmény

Meghibásodások és az okaik

Az önindítóknak nincs gyárilag megadott pontos élettartamuk, és olyan esetekben kell kicserélni szerelvény formájában őket, ha a motor résznél lévő szénkefék és az áramszedő elektródák csatlakozó lapjai esetében abráziós kopás jelentkezik, emellett vezetékszakadás, illetve a belső tekercs rövidzárlata esetén is szükségessé válik a csere. A meghibásodások hátterében a komponens rendeltetésszerű használatának figyelmen kívül hagyása, illetve a gépjármű elektromos rendszerében bekövetkező rövidzárlat is állhat.

A teherautó önindítók, a személyautóknál használatos önindítókhoz hasonlóan az alkatrészeik mechanikai sérülése miatt is tönkremehetnek. A mechanikai sérülések közé sorolható a csapágy alkatrészek elkopása, a fogaskerék fogak deformációja, és a csúszó tengelykapcsoló tönkremenetele. Mindezek a problémák a használat közben normál kopás eredményeként, valamint közúti baleset miatt, és szakszerűtlenül elvégzett javítási munkálatok miatt fordulhatnak elő. Ugyanakkor a berendezés érinkezői nedvesség hatására oxidálódhatnak, és a mágnestekercs forgórésze és az aktuátor megszorulhat. Az ilyen jellegű problémák a meghibásodott alkatrészek cseréje révén oldhatók meg.

Hogyan deríthetők ki a meghibásodások

A komponensek meghibásodást sok esetben a gépjármű motorjának indításakor hallható kattogó hang jelzik. Emellett előfordulhat, hogy az önindítót nem lehet be- vagy kikapcsolni. Az ilyen hibajelenségeknek a hátterében a gyújtótekercs meghibásodása, az alacsony töltés, és az akkumulátor meghibásodása áll. Az önindító egység meghibásodását szétszerelés és ellenőrzés révén lehet megállapítani. Az elektromos komponensek aktuális állapotát amper- és feszültségmérővel mérik fel. Az ilyen jellegű diagnosztikát minden esetben szakszervizben kell elvégeztetni.

AUTODOC: kényelmes online vásárlás

Az online webáruházunkból alacsony áron vásárolhat kiváló minőségű önindítót, vagy bármely egyéb, a teherautójához szükséges komponenst. Cégünk ügyfélszolgálati csapatának szakképzett munkatársai bármikor örömmel állnak a rendelkezésére, és nyújtanak konzultációt online módon a termékeink kapcsán felmerülő összes kérdésére. Az áraink megfizethetők; emellett rendszeres jelleggel vannak nálunk különböző promóciók is; a leadott rendeléseket gyorsan feldolgozzuk, és gondoskodunk a gyors kiszállításról.