Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
39-7872
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Főfényszóró teherautókhoz

Válasszon tehergépkocsit
Ahhoz, hogy teljes mértékben megfelelő Főfényszóró termékeket találjon kamionokhoz és egyéb tehergépkocsikhoz, válassza ki az alábbiakban a modellt.
1
2
3
További tájékoztatás
Főfényszóró alkatrész rendelés alacsony áron
  • Főfényszóró tehergépkocsikhoz vásárlás olcsón, 200-napos visszaküldési garanciával
    Biztonságos megrendelés 200 nap
Teherautó Főfényszóró katalógus - válassza az AUTODOC webáruházat

Főfényszóró a LEGJOBB teherautó márkákhoz

Kiváló minőségű Főfényszóró tehergépkocsikhoz: TOP márkák

Több

Teherautó Főfényszóró: katalógusunk legnépszerűbb termékei

Ezek Főfényszóró katalógusunk leggyakrabban vásárolt termékei. Legjobb márkákból álló széles választékunk segítségére lesz abban, hogy akciós áron válasszon Főfényszóró termékeket, melyek legjobban illenek kamionjába vagy tehergépkocsijába.

A fényszóró fő funkciója a gépjármű előtti útszakasz megvilágítása, de emellett figyelmezető jelzéseket is lead a közlekedésben résztvevők számára. Ezt a komponenst fényszóró egységnek is nevezik; gyakran találhatók benne kombinált funkciójú tompított és távolsági fényforrások, helyzetjelzők, irányjelzők és nappali menetfények. A gépjárművek mindkét oldala fel van szerelve első világító egységekkel.

Teherautókhoz gyártott fényszóró típusok

Az izzólámpa típusa alapján:

  • Volfrám. Olcsók, és nem igényelnek túl sok áramot a működésükhöz. A fénykibocsájtásuk viszont meglehetősen alacsony, és az élettartamuk sem túl hosszú - átlagosan maximum 1,000 óra.
  • Halogén. A legszélesebb körben használt változat. Sokkal nagyobb teljesítményűek, mint a volfrám izzók, és az élettartamuk is hosszabb - nagyjából 1,500 óra.
  • Gázkisüléses. A bennük található felhevített xenon gáz hatására nagy teljesítményű fénysugár kibocsájtásra képesek. Az átlagos élettartamuk 2,000-3,000 óra közötti. Mivel működés közben a az ilyen típusú izzók hátoldala nem melegszik fel, ezért műanyag diffúzorokba is beépíthetők. Az ilyen típusú autó alkatrészek hátránya a relatíve magas ár.
  • LED. Kompakt, gazdaságos, a mechanikai sérüléseknek jól ellenálló fényforrások. Optimális mértékű megvilágítást biztosítanak. Az élettartamuk 3,000 órás, de akár ennél is több lehet. A LED-ek kisebb teljesítményűek, mint a HID xenon fényforrások, és további hátrányuk a magas fogyasztói ár.

A reflektor formája alapján:

  • Parabolikus. Az ilyen típusú termékek esetében annál intenzívebb a fénykibocsátás, minél nagyobb a reflektor mérete.
  • Komplex-formájú (több szekcióra osztott). Minden egyes szekciónak saját funkciója van, azaz egy bizonyos módon tükrözi a fényt, így biztosítva a lehető legegységesebb világítást.
  • Ellipszoid formájú. A projektor-típusú fényforrásokhoz használatosak. Az ilyen komponensek a kis méretük ellenére kellően intenzív fénykibocsátásra képesek.

Meghibásodások és a kiváltó okok

A teherautók és a személyautók esetében is leggyakrabban a magas hőmérséklet, illetve a mechanikai sérülések okozzák a fényszóró lencsék meghibásodását. Abban az esetben, ha túlzottan nagyteljesítményű izzókat szerelnek be az adott egységbe, akkor az megolvadhat, közúti balesetnél pedig megrepedhet az üveg burkolata. Emellett a komponens meghibásodását a szakszerűtlen beszerelés, és a nem rendeltetésszerű használat is kiválthatja.

Az izzólámpák rövidzárlat következtében is kiéghetnek, a nedvesség pedig az érintkezők oxidációját, a vezetékek elhasználódását, és elszakadását okozhatja. Az esetek döntő többségében nincs szükség a komponens szerelvény egészének cseréjére, és elegendő újra kicserélni a meghibásodott elemet. Ez alól az egyetlen kivétel a zárt betétes LED fényszórók jelentik.

Hogyan vehető észre a teherautó fényszórójának meghibásodása

A komponens meghibásodására utaló jel lehet a gyenge fénykibocsátás, illetve ennek teljes hiánya, valamint az, ha a fényszóró bekapcsolást követően a fény villogni kezd, vagy a lámpa által kibocsátott fénysugár elmozdul.

Abban az esetben, ha a diffúzoron a vizuális ellenőrzés során repedések, bemélyedések láthatók, vagy olvadás nyomai vehetők észre, akkor mindenféleképpen szükség van a komponens cseréjére. A komponens kiszerelését követően a meghibásodásokat szabad szemmel is könnyen észre lehet venni.

A karbantartások alkalmával az elektromos vezetékek diagnosztikájához speciális felszerelésre van szükség. Ilyen esetekben a szakemberek igen gyakran megmérik az ellenállást, a feszültséget, és az áramerősséget is az adott áramkörnél.

AUTODOC: kényelmes online vásárlás

Az online webshopunkból rendkívül alacsony áron vásárolhat többek között teherautókhoz készült fényszórókat is. A felhasználóbarát kialakítási weboldalunknak, és a könnyen használható oldal navigációnak köszönhetően percek alatt lebonyolíthatja nálunk az online vásárlást. Cégünk kizárólag csak csúcsminőségű termékeket forgalmaz, amelyek mindegyikét elérhető áron kínálja ügyfelei számára.