Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Érzékelők teherautókhoz

Válasszon tehergépkocsit
Ahhoz, hogy teljes mértékben megfelelő Érzékelők termékeket találjon kamionokhoz és egyéb tehergépkocsikhoz, válassza ki az alábbiakban a modellt.
1
2
3
További tájékoztatás
Érzékelők alkatrész rendelés alacsony áron
 • Érzékelők tehergépkocsikhoz vásárlás olcsón, 200-napos visszaküldési garanciával
  Biztonságos megrendelés 200 nap
 • Teherautó Érzékelők mindig alacsony áron
  Legjobb ár garancia
Teherautó Érzékelők katalógus - válassza az AUTODOC webáruházat

Érzékelők a LEGJOBB teherautó márkákhoz

Kiváló minőségű Érzékelők tehergépkocsikhoz: TOP márkák

Több
Teherautó Érzékelők: katalógusunk legnépszerűbb termékei
Ezek Érzékelők katalógusunk leggyakrabban vásárolt termékei. Legjobb márkákból álló széles választékunk segítségére lesz abban, hogy akciós áron válasszon Érzékelők termékeket, melyek legjobban illenek kamionjába vagy tehergépkocsijába.

A különböző szenzorok manapság a modern teherautók szinte minden elektronikus rendszerében megtalálhatók. Az ilyen típusú komponensek fő funkciója a vezetés biztonságának monitorozása, és a sofőr tájékoztatása a különféle komponensek aktuális állapotáról. A kijelző készülékek jelenlétének köszönhetően a gépjármű tulajdonos minden esetben el tudja dönteni, hogy mikor van szükség szervizelésre.

Teherautó szenzorok típusai

A működési elv alapján:

 • Aktív. Kívülről jövő jelek fogadása révén működnek. Ezen jelzésekre reagálva, az ilyen típusú berendezések a saját belső jellemzőiket módosítva, a jelzéseket eletromos jelekké alakítják át.
 • Passzív. A működésükhöz nincs szükségük további jelforrásra. Önmaguktól képesek elektromos jelek előállítására, és az azok továbbítására.

A felhasználási területtől függően az alábbi szenzor típusok vannak:

 • Pozíció és sebesség szenzorok. Az ilyen típusú szenzorok közé tartoznak a főtengely, a vezérműtengely, a pillangószelep és a gázpedál pozícióját jelző érzékelők, valamint az üzemanyag szintjét jelző érzékelők, a keréksebesség-érzkelők, a kormányzási szög szenzorok. A szenzorok lehetnek érintkezőkkel ellátottak, és érintkező nélküliek is. Az érintkező nélküli szenzorok esetében a működés valamilyen fizikai jelenségen, vagy fizikai hatáson alapul. Ilyenek például a Hall szenzorok, a Wiegand szenzorok, az induktív, a magnetorezisztenciás szenzorok, az optikai szenzorok, és az egyéb, hasonló jellegű érzékelők. Az ilyen érzékelők egyfajta potenciométerek, amelyek olyan mozgó érintkezőkkel vannak ellátva, amik a különböző objektumok anguláris és lineáris mozgását mérik.
 • Légáramlás érzékelő szenzorok. Az ilyen típusú érzékelők a légszűrő elé vannak beépítve. Általában a motorba bejutó levegő mennyiségének meghatározására szolgálnak.
 • Kipufogó gázokat monitorozó szenzorok. Ebben a kategóriába tartoznak a lambda szondák, és a nitrogén-oxid érzékelők, amelyek a kipufogó rendszerbe vannak beépítve, és a kipufogó gázokban lévő káros anyagok mennyiségéről szolgáltatnak adatokat.
 • Hőmérséklet szenzorok. Az ilyen típusú szenzorok negatív hőmérsékleti együtthatóval rendelkező termorezisztorok. A tehergépjármű fülkéjén kívül és belül, a beszívócsonkba vannak beépítve. A hűtőfolyadék és az olaj hőmérsékletének a megállapítását is lehetővé teszik.
 • Nyomásérzékelők. Az ilyen típusú szenzorokat a kenőrendszer, az üzemanyag befecsekendező rendszer, és a fékrendszer esetében alkalmazzák. Emellett még használatosak a nyomás mértékének meghatározására a szívócsonk és a gumiabroncsok esetében is.

Meghibásodások és az okaik

A személyautók szenzoraihoz hasonlóan a teherautóknál használt szenzorok is tönkremehetnek például mechanikai sérülés, az érintkezők oxidációja, törés, valamint az ellenállás réteg elkopása miatt. A meghibásodások hátterében gyakran áll például a motortérben végzett szakszerűtlen javítást, valamint vezeték-szigetelés hiba, szakszerűtlen beszerelés, nedvesség, vagy abrazív hatású részecskék bejutása..

Hogyan deríthetők ki a meghibásodások

A szenzoroknak nincs gyárilag megadott élettartamuk. A műszerfalon lévő megfelelő jelzőműszerek jelzik, amennyiben diagnosztika szükséges az esetükben.

Közvetett jelből is lehet következtetni a különböző egységek hibás működésére. Néhány pozíció és sebesség érzékelő meghibásodásra olyan jelek utalhatnak, mint például az áramkimaradás, vagy ha a motort nem lehet beindítani, a megnövekedett üzemanyag fogyasztás, a gázpedál benyomásakor érzékelhető rángatás stb. Emellett előfordulhat még az is, hogy nem megfelelően működik a sebességmérő, a kilométer számláló és problémássá válik a sebességváltó.

Abban az esetben, ha a légáramlás érzékelők, vagy a kipufogógázok károsanyag tartalmát jelző érzékelők meghibásodnak, akkor olyan hibajelenség fordulhatnak elő, mint a motor teljesítményének csökkenésre, az instabil alapjárat, és a hangtompító dob felől hallható furcsa zajok. A motor túlmelegedése pedg a hőmérséklet szenzorok meghibásodását jelezheti.

A komponensek diagnosztikáját szakszervizben speciális felszerelés révén kell elvégezni: multiméter, nyomásmérő stb. A meghibásodott komponensek cseréjét szakemberekre kell bízni.

AUTODOC: kényelmes online vásárlás

Az online áruházunkból bármikor vásárolhat a teherautójához különböző szenzorokat és számos egyéb alkatrészt is. Az online katalógusunkban rendszeresen kerülnek be új termékek is, így ha minket választ, akkor mindig a legújabb, legjobb minőségű alkatrészek közül választhatja ki az ön számára szükségeseket. Regisztráljon az AUTODOC-nál, használja ki a promóciók nyújtotta kedvezményeket, és spóroljon pénzt minden egyes vásárlása alkalmával!

loader Kérjük, várjon...