Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Generátor teherautókhoz

Válasszon tehergépkocsit
Ahhoz, hogy teljes mértékben megfelelő Generátor termékeket találjon kamionokhoz és egyéb tehergépkocsikhoz, válassza ki az alábbiakban a modellt.
1
2
3
További tájékoztatás
Generátor alkatrész rendelés alacsony áron
 • Generátor tehergépkocsikhoz vásárlás olcsón, 200-napos visszaküldési garanciával
  Biztonságos megrendelés 200 nap
Teherautó Generátor katalógus - válassza az AUTODOC webáruházat

Generátor a LEGJOBB teherautó márkákhoz

Kiváló minőségű Generátor tehergépkocsikhoz: TOP márkák

Több

Teherautó Generátor: katalógusunk legnépszerűbb termékei

Ezek Generátor katalógusunk leggyakrabban vásárolt termékei. Legjobb márkákból álló széles választékunk segítségére lesz abban, hogy akciós áron válasszon Generátor termékeket, melyek legjobban illenek kamionjába vagy tehergépkocsijába.

A teherautó generátorok a forgattyús tengely - más néven főtengely - mechanikus energiáját alakítják át elektromos ármma. Ezek a berendezések szükségesek a gépjármű elektromos berendezéseit működtető akkumulátorok felöltéséhez.

Teherautó generátor típusok

A dizájntól függően a komponenseket az alábbi kategóriákba lehet besorolni:

 • Kefés. Általában kompakt kialakításúak és kis súlyuk van. Az ilyen típusú generátorokat ajánlott évente egyszer szétszerelni a kefék állapotának ellenőrzése végett, és szükség esetén gondoskodni kell azok cseréjéről.
 • Kefe nélküli. A fő előnyük a megbízhatóság és a tartósság. Az esetükben a nyári és a téli időszak előtt szervizelés szükséges.

A termék katalógusok kínálatában található berendezéseket az alábbi paraméterek terén térnek el egymástól:

 • Feszültség. Ez lehet 24, vagy 28 Volt. A gépjárműveknél használatos generátorok esetében általában 12 V.
 • Névleges áramerősség. Ez az érték elérheti az 55 vagy a 100 A-t.
 • Teljesítmény és méretek. A tehergépjárművek jóval nagyobb méretű, és nehezebb generátorokkal vannak felszerelve, mint a személyautók.
 • A hűtőventillátor elhelyezkedése. A ház rész elülső burkolatához közel a tengelyen is elhelyezkedhet. Illetve a hűtőventilátor a forgórész előtt is elhelyezkedhet, vagy a csúcs részen.
 • A hűtőventilátor anyaga. A gyártók gyakran használnak műanyagot vagy fémet.
 • Tárcsa dizájn. Két ékszíj esetében ez lehet kettős, vagy szimpla - hosszbordás szíj esetén.

Meghibásodások és az okaik

A leginkább jellemző meghibásodások közé tartozik például a tárcsa természetes kopás vagy szakszerűtlen beszerelés miatti megrepedése. Ha az adott eszközök kefékkel felszerelt típusú, akkor azok idővel elhasználódnak. Emellett a berendezésbe bejutó nedvesség is rövidzárlatot okozhat a dióda-híd esetében. Ilyen esetekben mielőbb fel kell keresni egy szakszervizt, ahol a szakemberek eldöntik, hogy az egyes komponensek cseréje révén is, van csak szerelvény egészének cseréjével oldható meg a probléma. A szerelvány egészének cseréje főként olyankor ajánlott, amikor a belső tekercs megsérült, ami általában a gépjármű elektromos rendszerében keletkezett rövidzárlat miatt következik be.

Hogyan deríthetők ki a meghibásodások

A teherautó generátorok esetében nincs gyárilag megadott pontos élettartam. Az ilyen berendezések diagnosztikját speciális állvány használatával kell elvégezni; a diagnosztikát minden esetben szakeberre kell bízni. Ugyanakkor az egységet feszültségmérővel ön is ellenőrizheti. Állítsa be a motor fordulatszámot 3000 RPM-re, kapcsolja be az ablaktörlőt, a fűtést, és a fényszórókat, majd ezt követően mérje meg a feszültséget az akkumulátor termináloknál. Ha a normális értéktől eltérő eredményt kap, akkor az általában a javítás szükségességét jelzi.

AUTODOC: kényelmes online vásárlás

Az online webshopunkból bármikor vásárolhat generátort is, amely révén biztosíthatja a teherautója megfelelő, zavartalan áramellátását. Adja még ma le online a rendelését, és azt mit a lehető legrövidebb időn belül kiszállítjuk önnek. Kérjük, nézzen mindig utána, hogy az adott vásárlására vonatkozik-e valamilyen általunk nyújtott promóció, mivel így pénzt spórolhat! Az AUTODOC-nál vásárolva mindig olcsón juthat hozzá kiváló minőségű termékekhez.