Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Üzemanyagszűrő teherautókhoz

Válasszon tehergépkocsit
Ahhoz, hogy teljes mértékben megfelelő Üzemanyagszűrő termékeket találjon kamionokhoz és egyéb tehergépkocsikhoz, válassza ki az alábbiakban a modellt.
1
2
3
További tájékoztatás
Üzemanyagszűrő alkatrész rendelés alacsony áron
 • Üzemanyagszűrő tehergépkocsikhoz vásárlás olcsón, 200-napos visszaküldési garanciával
  Biztonságos megrendelés 200 nap
 • Teherautó Üzemanyagszűrő mindig alacsony áron
  Legjobb ár garancia
Teherautó Üzemanyagszűrő katalógus - válassza az AUTODOC webáruházat

Üzemanyagszűrő a LEGJOBB teherautó márkákhoz

Kiváló minőségű Üzemanyagszűrő tehergépkocsikhoz: TOP márkák

Több
Teherautó Üzemanyagszűrő: katalógusunk legnépszerűbb termékei
Ezek Üzemanyagszűrő katalógusunk leggyakrabban vásárolt termékei. Legjobb márkákból álló széles választékunk segítségére lesz abban, hogy akciós áron válasszon Üzemanyagszűrő termékeket, melyek legjobban illenek kamionjába vagy tehergépkocsijába.

A teherautó üzemanyag szűrője megtisztítja az üzemanyagot a különböző szennyeződésektől, beleértve a piszkot és a korróziós termékeket. Az üzemanyag szűrő rendkívül fontos szerepet játszik a szelepek, az injektorok, és az egyéb motor alkatrészek idő előtti elkopásának megelőzésében.

Teherautó üzemanyag szűrő típusok

Az üzemanyag típusa szerint:

 • Benzinhez gyártott. Egyszerű dizájnnal rendelkeznek. Mivel a teherautók esetében ez az üzemanyag típus csak igen ritkán használatos, ezért lényegesen gyakrabban szerelnek be ilyen üzemanyagszűrőket személyautókba.
 • Dízel üzemanyaghoz gyártott. Vízleválasztó membránnal és melegítő rendszerrel vannak felszerelve, ami segít fenntartani az üzemanyag folyékony halmazállapotát alacsony hőmérsékleten is.

A szűrés mértéke alapján:

 • Durva szűrést végző. A nagy méretű szennyeződés részecskék eltávolítására megfelelők. Az átlagos élettartamuk 60-100 ezer megtett km.
 • Finom szűrést végző. A legkisebb szennyeződéseket is eltávolítják. A benzinüzemű teherautók esetében az üzemanyagszűrők cseréje 60-80 ezer megtett km után válik esedékessé, míg a dízel üzemű teherautók esetében 10-20 ezer megtett km után szükséges az üzemanyagszűrő cseréje.

A szűrőelemeket különböző anyagokból állítják elő, például nemezből, papírból stb. A Dizájntól függően a következő típusú komponensek vannak:

 • Szétszerelhető. Kizárólag csak a szűrőelemet cserélik ki bennük.
 • Zárt rendszerű. Az ilyen típusúak szerelvény formájában kerülnek kicserélésre.

A teherautó üzemanyag szűrőjének ház része az alábbi anyagokból készülhet:

 • Fém. Nagy hővezető képesség jellemzi, ami pozitív hatással van a dízel üzemanyag felmelegítésének hatékonyságára.
 • Műanyag. Kiválóan ellenáll a korróziónak.
Meghibásodások és a kiváltó okaik

Az üzemanyag szűrő eleme eltömődhet, illetve tönkremehet. Az eltömődés hátterében általában a gyenge minőségű üzemanyag használata, vagy az adott évszakhoz nem megfelelő üzemanyag használata áll. A szűrő ház része korrózió vagy közúti baleset miatt eldeformálódhat, megsérülhet, aminek eredményeként szivárgás léphet fel.

Hogyan deríthetők ki a meghibásodások

Abban az esetben, ha a komponens átlátszó házba van beépítve, akkor vizuálisan is le lehet ellenőrizni az aktuális állapotát. Ha a szűrő színe sötétbarna, vagy a benne lévő munkafolyadékban - üzemanyagban - üledék látható, akkor mielőbb gondoskodni kell a cseréjéről.

Az üzemanyagszűrő meghibásodására utal a csökkent motorteljesítmény, és a megnövekedett üzemanyag fogyasztás. Ha a gépjármű használata során az utastérben jellegzetes üzemanyag szagot lehet érezni, akkor az utalhat a munkafolyadék szivárgására. Ilyen esetben az üzemanyagszűrőt meg kell vizsgálni: a szivárgás általában szabad szemmel is könnyen észrevehető. Abban az esetben, ha ön nem rendelkezik kellő tapasztalattal, ajánlott felvenni a kapcsolatot egy szakszervizzel, és ott elvégeztetni a komponens cseréjét.

AUTODOC: kényelmes online vásárlás

Ha kedvező feltételekkel szeretne a gépjárműve javításához szükséges kiegészítőket és komponenseket vásárolni, akkor ezt a lehetőséget is biztosítjuk önnek. Az online webshopunkban ugyanis rendszeres jelleggel tartunk promóciókat, és a speciális ajánlatainknak köszönhetően ezen periódusok ideje alatt az árainak rendkívül alacsonyak. Természetesen a kedvezményes időszakokon kívül is megéri nálunk vásárolni, mivel az AUTODOC katalógusában lévő minőségi termékek legtöbbje rendkívül olcsó. Ha sürgősen üzemanyagszűrőre van szüksége tehergépkocsijához, rendeljen online most. A lehető leghamarabb házhoz szállítjuk megrendelését.

loader Kérjük, várjon...