Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Olajszűrő teherautókhoz

Válasszon tehergépkocsit
Ahhoz, hogy teljes mértékben megfelelő Olajszűrő termékeket találjon kamionokhoz és egyéb tehergépkocsikhoz, válassza ki az alábbiakban a modellt.
1
2
3
További tájékoztatás
Olajszűrő alkatrész rendelés alacsony áron
  • Olajszűrő tehergépkocsikhoz vásárlás olcsón, 200-napos visszaküldési garanciával
    Biztonságos megrendelés 200 nap
Teherautó Olajszűrő katalógus - válassza az AUTODOC webáruházat

Olajszűrő a LEGJOBB teherautó márkákhoz

Kiváló minőségű Olajszűrő tehergépkocsikhoz: TOP márkák

Több

Teherautó Olajszűrő: katalógusunk legnépszerűbb termékei

Ezek Olajszűrő katalógusunk leggyakrabban vásárolt termékei. Legjobb márkákból álló széles választékunk segítségére lesz abban, hogy akciós áron válasszon Olajszűrő termékeket, melyek legjobban illenek kamionjába vagy tehergépkocsijába.

A teherautó olajszűrő - teherautókhoz készített olajszűrő - eltávolítja a korom lerakódásokat és a motor kopása közben keletkező anyagokat a kenőanyagból. Rendkívül fontos része a gépjármű kenőrendszerének, amely jelentős mértékben hozzájárul számos komponens élettartamának megnöveléséhez.

A teherautó olajszűrők típusai

A dizájn jellemzők függvényében az ilyen típusú gépjármű alkatrészeket az alábbi csoportokba lehet besorolni:

  • Fémházas csavarpatronos. A ház rész és a kupak egyetlen egységet képez. Az ilyen típusú komponensek cseréje szerelvény formájában történik.
  • Patronos. Az esetükben csak a szűrőbetét kerül kicserélésre. Az olajszűrő patronokat általában alacsony áron forgalmazzák.

A teherautókhoz készített olajszűrők a kenőanyag tisztításának módja terén is eltérnek egymástól. Ez alapján az alábbi változataik vannak:

  • Mechanikus. A szennyeződés eltávolítás akkor történik, amikor a munkafolyadék átáramlik a szűrőelemen. A szűrőelem általában papírból készül, de esetenként fémhálóval is ki lehet egészítve.
  • Ülepítős. Az ilyen típusú olajszűrők konstrukciója egy ülepítő tartályt is tartalmaz. Ebben a tartályban a gravitáció hatására leülepednek a különböző idegen anyagok.
  • Centrifugális. Az ilyen típusú szűrők esetében a komponensek között egy forgó dob is található, ami a fúvókákból beáramló kenőanyag nyomásának hatására nagy sebességgel forog. A centrifugális erő hatására a munkafolyadék megtisztul a benne lévő szennyeződésektől. A szennyeződés a rotor belső falára rakódik le.

Meghibásodások és az okaik

A komponens cseréjére az esetek döntő többségében az élettartamának lejárta miatt kerül sor. A különböző szennyeződések kiszűrése miatt a teherautó olajszűrő fokozatos eltömődik, ami miatt jelentős mértékben csökken a munkafolyadék átbocsátó képessége. Ez a benne lévő szűrőanyag károsodásához vezethet. Ilyenkor az olajszűrő bypass szelepe is aktiválódhat, aminek eredményeként szennyezett kenőanyag áramlik a mechanizmus komponenseihez.

Bizonyos esetekben a szűrőelem idő előtt eltömődik amiatt, hogy a hűtőfolyadék bejut az olajba. Emellett a komponens megsérülését eredményezheti a szakszerűtlen beszerelése is.

A meghibásodások kiderítése

A problémákat az olajnyomás figyelmeztető lámpa jelzi. Ugyanakkor a meghibásodás esetenként beazonosítható az olaj nívópálca ellenőrzése révén is. A nívópálcán lévő kemény anyag részecskék arra utalnak, hogy az olajszűrő nem látja el megfelelően a funkcióját. Ilyen esetekben ne várja meg a soron következő karbantartást, hanem minél előbb cserélje ki egy újra a komponenst. Az olajszűrő csere ugyanis lényegesen olcsóbb, mint a kenőanyag nem megfelelő tisztításának következtében meghibásodott egység javítása.

Az új komponenseket minden egyes motorolaj csere alkalmával, azaz 10-15 ezer mérföld megtétele után ki kell cserélni, ugyanúgy, mint a személyautók szűrőelemeinek esetében.

AUTODOC: kényelmes online vásárlás

Az online áruházunk katalógusában kiváló minőségű termékek széles választéka található. Tőlünk többek között olyan olajszűrőket is rendelhet, amelyek minden téren tökéletesen megfelelnek az ön teherautójának specifikációinak. Amennyiben további információkra lenne szüksége, legyen szó akár az aktuális promócióinkról, a kiszállításról, vagy a fizetési módokról kérjük, vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal online chat-en, vagy telefonon. Cégünk szakemberei bármikor örömmel állnak az ön rendelkezésére, és ellátják minden szükséges információval.