Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Levegőszűrő teherautókhoz

Válasszon tehergépkocsit
Ahhoz, hogy teljes mértékben megfelelő Levegőszűrő termékeket találjon kamionokhoz és egyéb tehergépkocsikhoz, válassza ki az alábbiakban a modellt.
1
2
3
További tájékoztatás
Levegőszűrő alkatrész rendelés alacsony áron
  • Levegőszűrő tehergépkocsikhoz vásárlás olcsón, 200-napos visszaküldési garanciával
    Biztonságos megrendelés 200 nap
Teherautó Levegőszűrő katalógus - válassza az AUTODOC webáruházat

Levegőszűrő a LEGJOBB teherautó márkákhoz

Kiváló minőségű Levegőszűrő tehergépkocsikhoz: TOP márkák

Több

Teherautó Levegőszűrő: katalógusunk legnépszerűbb termékei

Ezek Levegőszűrő katalógusunk leggyakrabban vásárolt termékei. Legjobb márkákból álló széles választékunk segítségére lesz abban, hogy akciós áron válasszon Levegőszűrő termékeket, melyek legjobban illenek kamionjába vagy tehergépkocsijába.

A gépjármű motorjának levegőszűrője a motor-levegőszívó rendszerének egyik fontos eleme, ami megvédi a teherautó motorját a portól és az egyéb szennyeződésektől, és megnöveli az erőforrás élettartamát. A levegőszűrő - légszűrő - felfogja az idegen részecskéket, és meggátolja, hogy a beszívott levegővel bejuthassanak a gépjármű motorjába.

A teherautó motorokhoz készült légszűrő típusok

A gyártók termék katalógusaiban kétféle típusú komponens található:

  • Fő légszűrő. A légszűrőházba vannak behelyezve. A leggyakoribbak közülük a kerettel ellátott hengeres alakú termékek. A munkavégző elemüket általában olyan papírból állítják elő, amely képes felfogni a port és a nedvességet. Az eszközt gyakran tömítésekkel is ellátják a hermetikus zártságának növelése érdekében.
  • Kiegészítő szűrő (előszűrők). A fő légszűrőtől elkülönítve kerülnek beépítésére. Olyan esetekben szükségesek, ha az adott tehergépjárművet gyakran használják terepen is. Egy ilyen típusú szűrő forma tekintetében hengeres, illetve panel alakú is lehet. Az utóbbi sokkal kompaktabb dizájnnal rendelkezik és olcsóbb.

A személyautókhoz készült szűrő komponensekkel ellentétben, a teherautókhoz gyártott légszűrők mérete lényegesen nagyobb, ezért igen nagy szűrőfelülettel is rendelkeznek. A szűrőfelület mérete közvetlen összefüggésben áll a motor lökettérfogatával. Minél nagyobb az adott motor lökettérfogata - hengerűrtartalma -, összességében annál nagyobbak a hozzá megfelelő szűrő méretei. Emellett a különböző komponensek eltérő menetméretekkel, és különféle áteresztő kapacitással rendelkezhetnek stb.

Meghibásodások és az okaik

A por felfogásának következtében a szűrő fokozatos eltömődik, és elveszíti a légáteresztő képességét. A cseréje rendszerint 10,000-15,000 mérföld megtételét követően válik esedékessé. Amennyiben az adott gépjárművet állandó jelleggel használják poros, homokos utakon, akkor a légszűrő idő előtt meghibásodhat. Ilyen esetekben az élettartama akár 5,000 megtett mérföldre is csökkenhet.

Esetenként a szűrőközeg vagy a szűrőház mechanikai sérülése miatt válik szükségessé az új komponens beszerelése. Ennek oka lehet például egy közúti baleset, vagy ha olaj, víz kerül a szűrőbe, illetve, ha korábban szakszerűtlen lett beszerelve.

A meghibásodások kiderítése

A teherautó légszűrő cseréjének esedékességére utaló jel lehet a megnövekedett üzemanyag fogyasztás, a motor visszaeső teljesítménye, illetve a használt közbeni hangos zaj. A gépjármű aktuális karbantartása során is fény derülhet a komponens meghibásodására. A karbantartás során a légszűrőt kiveszik a szűrőházból és ellenőrzik, hogy nincs-e megsérülve, illetve eltömődve. Abban az esetben, ha a szűrő sérült, vagy eltömődött, az a legjobb, hogy egy új komponensre cserélik ki. Ugyanis ellenkező esetben megnő a motor meghibásodás kockázata. A motor megjavításának költsége pedig lényegesen magasabb, mint amennyiben egy új szűrő beszerelése kerül.

AUTODOC: kényelmes online vásárlás

Az online áruházunkból néhány kattintással rendelhet teherautókhoz készült légszűrőt, vízpumpát, féktárcsákat és számos egyéb komponenst is. Cégünk ügyfélszolgálatának szakemberei bármikor örömmel ellátják az összes szükséges információval az általunk forgalmazott termékekkel kapcsolatban, emellett tájékoztatják önt az aktuális promóciókról, és segítenek az online vásárlás lebonyolításában is. Válassza ön is az AUTODOC-ot, hogy a teherautója javítása mindig olcsó, és könnyen megoldható lehessen.