Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Izzó, főfényszóró teherautókhoz

Válasszon tehergépkocsit
Ahhoz, hogy teljes mértékben megfelelő Izzó, főfényszóró termékeket találjon kamionokhoz és egyéb tehergépkocsikhoz, válassza ki az alábbiakban a modellt.
1
2
3
További tájékoztatás
Izzó, főfényszóró alkatrész rendelés alacsony áron
 • Izzó, főfényszóró tehergépkocsikhoz vásárlás olcsón, 200-napos visszaküldési garanciával
  Biztonságos megrendelés 200 nap
 • Teherautó Izzó, főfényszóró mindig alacsony áron
  Legjobb ár garancia
Teherautó Izzó, főfényszóró katalógus - válassza az AUTODOC webáruházat

Izzó, főfényszóró a LEGJOBB teherautó márkákhoz

Kiváló minőségű Izzó, főfényszóró tehergépkocsikhoz: TOP márkák

Több
Teherautó Izzó, főfényszóró: katalógusunk legnépszerűbb termékei
Ezek Izzó, főfényszóró katalógusunk leggyakrabban vásárolt termékei. Legjobb márkákból álló széles választékunk segítségére lesz abban, hogy akciós áron válasszon Izzó, főfényszóró termékeket, melyek legjobban illenek kamionjába vagy tehergépkocsijába.

Az izzólámpa a teherautó világítási rendszerének egyik fő komponense. Fényforrásként használatos a fényszóróknál, a hátsó lámpáknál, az oldalsó helyzetjelző lámpáknál, a féklámpáknál, az irányjelző lámpáknál, és a tolatólámpáknál. De emellett a vezetőfülke megvilágításához is alkalmazzák.

A teherautókhoz készült izzólámpák típusai

Az izzószál típusa alapján:

 • Volfrám. Az ilyen típusú izzólámpáknál volfrám spirált használnak izzószálként. Olcsók, viszont alacsony a fényintenzitásuk, és rövid az élettartamuk, ami általában nem haladja meg az 1,000 órát. A helyzetjelző lámpáknál, az irányjelző lámpáknál, és a vezetőfülke belsejében lévő világító egységeknél használatosak.
 • Halogén. Olyan módosított volfrám fényforrások, amelyek esetében az izzó búra illékony halogéneket tartalmazó inert gázzal van megtöltve. Gyakran használják őket a tompított és a távolsági fényszóróknál. Az egyik fő előnyük, hogy az időjárási körülményektől függetlenül magas fénykibocsátásra képesek. Az élettartamuk átlagosan 2,000-4,000 üzemóra közötti.

Konstrukció alapján:

 • Karimás (előfókuszos). Az ilyen típusú komponensek menetes csatlakozójául egy olyan karima szolgál, ami korlátozza a foglalat és az izzószál közötti távolságot. Ez lehetővé teszi, hogy az izzószál pontosan a reflektor fókuszpontjában helyezkedhessen el. Az ilyen típusú komponenseket főként a fényszórókhoz és a ködlámpákhoz használják.
 • Bajonettzáras. Szimmetrikusan, vagy eltoltan elhelyezkedő rögzítő alappal rendelkező hengeres formájú testük van; és gyakran használják őket irányjelző lámpákhoz. Az ilyen típusú dizájn fő hátránya, hogy az izzó nem illeszkedik eléggé szorosan az foglalatba.
 • Ceruza izzó. Kompakt kialakításúak, a lámpa üvegbúra mindkét oldalán van menetes csatlakozó részük. A vezetőfülkében lévő lámpákban használják őket.
 • Ék foglalatú. A fém menetes csatlakozó helyett műanyagból készülttel rendelkeznek, és az érintkező vezetékek az izzólámpán kívül, a menetes csatlakozó részbe préselve helyezkednek el. Megbízható komponensek, amelyeket helyzetjelző lámpákban és a műszerfal világításánál használnak.

Meghibásodások és a kiváltó okaik

A személyautók izzólámpáihoz hasonlóan a tehergépjárművekhez gyártott izzók is kiéghetnek, vagy meghibásodhatnak a volfrám szál vagy a foglalat megsérülése miatt. A meghibásodások legtöbbjét a fényforrás bekapcsolásakor fellépő túlfeszültség okozza. Emellett a szakszerűtlenül elvégzett beszerelés is jelentős mértékben csökkentheti a komponens élettartamát.

Ha zsiradék vagy por kerül az izzólámpa üvegbúrára, akkor az a megrepedését okozhatja. Éppen ezért az alkatrész cseréhez minden esetben használjon kesztyűket. Amennyiben muszáj kézzel megérintenie az izzó üvegburáját, akkor alkoholos oldattal törölje át a komponenst.

Hogy vehető észre a teherautókhoz készült izzólámpák meghibásodása

Ha az adott lámpa bekapcsolásakor az nem világít, akkor az általában amiatt van, hogy a fényforrás meghibásodott. Ugyanakkor viszont egyéb elektromos berendezés meghibásodására is utalhat a fenti hibajelenség, ezért a komponenst ilyenkor ki kell venni, és meg kell vizsgálni. Emellett az ellenállását is meg kell mérni, és össze kell vetni a gyártó katalógusában megadott értékekkel. Ha a fényszóróknál, vagy a hátsó lámpáknál hibásodtak meg a fényforrások, akkor párban ajánlott kicserélni őket: azaz egyszerre a bal és a jobb oldalit.

AUTODOC: kényelmes online vásárlás

A teherautók biztonságos üzemeltetése nagymértékben függ a világító rendszer megfelelő működésétől. Az online webshopunkból pár perc alatt vásárolhat többek között izzólámpákat is. Kizárólag csak kiváló minőségű termékeket forgalmazunk, és nálunk szó szerint mindent megtalál, amire csak az autója javításához, karbantartásához szüksége lehet. Az ügyfélszolgálatunk tapasztalt szakemberei bármikor örömmel adnak tanácsot önnek, de emellett segítenek a megfelelő komponensek kiválasztásában, és az online rendelése leadásában is.

loader Kérjük, várjon...