Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Kerékagy / -tartozékok teherautókhoz

Válasszon tehergépkocsit
Ahhoz, hogy teljes mértékben megfelelő Kerékagy / -tartozékok termékeket találjon kamionokhoz és egyéb tehergépkocsikhoz, válassza ki az alábbiakban a modellt.
1
2
3
További tájékoztatás
Kerékagy / -tartozékok alkatrész rendelés alacsony áron
  • Kerékagy / -tartozékok tehergépkocsikhoz vásárlás olcsón, 200-napos visszaküldési garanciával
    Biztonságos megrendelés 200 nap
  • Teherautó Kerékagy / -tartozékok mindig alacsony áron
    Legjobb ár garancia
Teherautó Kerékagy / -tartozékok katalógus - válassza az AUTODOC webáruházat

Kerékagy / -tartozékok a LEGJOBB teherautó márkákhoz

Kiváló minőségű Kerékagy / -tartozékok tehergépkocsikhoz: TOP márkák

Több
Teherautó Kerékagy / -tartozékok: katalógusunk legnépszerűbb termékei
Ezek Kerékagy / -tartozékok katalógusunk leggyakrabban vásárolt termékei. Legjobb márkákból álló széles választékunk segítségére lesz abban, hogy akciós áron válasszon Kerékagy / -tartozékok termékeket, melyek legjobban illenek kamionjába vagy tehergépkocsijába.

A kerékagy a fő eleme egy forgó mechanizmusnak, amely egy olyan nyílással van ellátva, ami egy tengelyre vagy a teherautó tengelyére való felszerelésére szolgál. A komponens fixen rögzíti a keréktárcsát és biztosítja a szabad forgását. Emellett a kerékagy az összes egységet csatlakoztatja a féltengelyhez, és ily módon lehetővé teszi a féktárcsák vagy a fékdobok, és a blokkolásgátló rendszer elemeinek beszerelését.

Kerékagy típusok

A kerékagyakat nagy teherbírású öntöttvasból, vagy acélötvözetből állítják elő esztergálással és marással, mivel jelentős mértékű terhelést kell elviselniük. A komponensek különböző kerék típusokhoz készülhetnek:

  • Nem kormányzott hajtott kerekek. A hátsókerék-meghajtású haszongépjárművek hátsó tengelyére vannak felszerelve, és egy karimával mereven csatlakoznak a vezérlőtengely féltengelyéhez.
  • Nem kormányzott nem hajtott kerekek. A hátsókerék-meghajtású és az összkerék-meghajtású teherautók hátsó tengelyénél alkalmazzák őket.
  • Kormányzott hajtott kerekek. Az összkerék-meghajtású tehergépjárművek első tengelyére vannak felszerelve.
  • Kormányzott nem hajtott kerekek. A hátsókerék-meghajtású haszongépjárművek első tengelyénél alkalmazzák őket..

A kerékagy egység 2 csavaranyával és egy biztosító alátéttel van a tengelycsonk egyik végére rögzítve. A személyautóknál használatos kerékagyakkal ellentétben, amelyek golyóscsapágyakkal vannak beszerelve, a teherautók esetében kúpgörgős csapágyakat használnak; kisebb méretűek és jobb teljesítményt nyújtanak. Kenőanyaggal ellátottak, külső védőkupakkal vannak felszerelve, belül pedig féktartó lemez vagy nyomóalátét védi őket.

Meghibásodások és az okaik

Az ilyen típusú gépjármű alkatrészek csak igen ritkán hibásodnak meg, és általában csak olyan esetekben válik szükségessé a cseréjük, ha megsérülnek a csapágyak, vagy ha a csapágy gyűrű beépítési helye elhasználódik, illetve, ha csavarok vagy a tőcsavarok csavarmenete megsérül. Ritkán ugyan, de előfordulhat, hogy a komponens alkatrészháza eldeformálódik. Az említett meghibásodásokat, sérüléseket okozhatja egyebek mellett az útakadályokon nagy sebességgel történő áthaladás, a gépjármű rendszeres túlterhelése, valamint az agresszív vezetési stílus is.

Hogyan vehetők észre a meghibásodások

A kerékagy szerelvény meghibásodását jelzik a menet közben hallható furcsa zajok, a karosszéria vibrációja, a teherautó himbálódzása,vagy lelassulása kanyarodáskor, a csökkent úttartó képesség, és az egyenetlen gumiabroncs kopás. Ellenőrzéskor a meghibásodott komponenseknél holtjáték vehető észre. Az első és a hátsó kerékagyak meghibásodásának megelőzése érdekében mindig időben el kell végezni a karbantartásukat: ellenőrizni kell a rögzítések és a csapágyak szoros illeszkedését, és ki kell cserélni a kenőanyagot.

AUTODOC: kényelmes online vásárlás

Ha szeretne minden olcsón megvásárolni, amire csak a teherautója javításához és karbantartásához szüksége lehet, akkor válassza ön is az AUTODOC online webshopját. Az összes általunk forgalmazott termékek megfizethető áron kínáljuk, és a rendszeres promóciók segítségével pénzt spórolhat a vásárlásai alkalmával. Válassza ki a teherautójához tökéletesen megfelelő termékeket a katalógusunkból, és adja le a rendelését online módon még ma, hogy rendkívül olcsón vehessen kerékagyakat és egyéb minőségi pótalkatrészeket.

loader Kérjük, várjon...