Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Stabilizátor / -tartozékok teherautókhoz

Válasszon tehergépkocsit
Ahhoz, hogy teljes mértékben megfelelő Stabilizátor / -tartozékok termékeket találjon kamionokhoz és egyéb tehergépkocsikhoz, válassza ki az alábbiakban a modellt.
1
2
3
További tájékoztatás
Stabilizátor / -tartozékok alkatrész rendelés alacsony áron
  • Stabilizátor / -tartozékok tehergépkocsikhoz vásárlás olcsón, 200-napos visszaküldési garanciával
    Biztonságos megrendelés 200 nap
Teherautó Stabilizátor / -tartozékok katalógus - válassza az AUTODOC webáruházat

Stabilizátor / -tartozékok a LEGJOBB teherautó márkákhoz

Kiváló minőségű Stabilizátor / -tartozékok tehergépkocsikhoz: TOP márkák

Több

Teherautó Stabilizátor / -tartozékok: katalógusunk legnépszerűbb termékei

Ezek Stabilizátor / -tartozékok katalógusunk leggyakrabban vásárolt termékei. Legjobb márkákból álló széles választékunk segítségére lesz abban, hogy akciós áron válasszon Stabilizátor / -tartozékok termékeket, melyek legjobban illenek kamionjába vagy tehergépkocsijába.

A keresztstabilizátor rúd nagy sebességű kanyarodáskor csökkenti a tehergépjármű megdőlését. A Dizájnja magába foglal egy rugóacélból előállított U-alakú rudat, illetve gömbcsuklókkal felszerelt stabilizálókengyeleket is.

Típusok

A gyártói katalógusokban található komponensek az alábbi jellemzők terén térhetnek el egymástól:

  • Beszerelési tengely. A tehergépjárműveknél a felfüggesztés kialakításától függően első és hátsó keresztstabilizátor rudakat is használnak. Viszont leggyakrabban csak első tengelynél van beszerelve ilyen típusú komponens.
  • Merevség. A merevséget a komponens gyártásához használt alapanyag tuljadonságai, a rúd formája, és a beépítésének jellemzői határozzák meg. Minél merevebb a komponens, annál nagyobb a tehergépjármű elfordulási szöge. A fix merevségű komponensek mellett, változó tulajdonságú komponensek online rendelésére is van mód. A hidraulikus hengerek vagy a dinamikus meghajtás meglétének köszönhetően, a változó tulajdonságú komponensek az útviszonyoknak - pl. útfelület -, és a vezetési stílusnak megfelelően állítódnak be.
  • Méretek. A komponensek átmérője lehet például 60 mm-es; míg a személyautóknál alkalmazott keresztstabilizátor rudak esetében ez az érték gyakran csupán 10 mm. .

Meghibásodások és az okaik

A gyártók az ilyen típusú komponensekre vonatkozóan nem adnak meg pontos élettartamot. A komponenseket csak szükség esetén kell kicserélni. A rúd például oxidáció vagy eldeformálódás miatt mehet tönkre. De emellett tönkremehet még közúti baleset miatti mechanikai sérüléstől, illetve, ha az adott teherautót nagy sebességgel használják rossz minőségű utakon, vagy ha valamilyen akadálynak ütköznek vele. A korrózió nyomai magas páratartalom következtében jelennek meg a komponensen. A természetes kopás folytán idővel a stablizátorok lehorzsolódnak, és a perselyek elveszítik a rugalmasságukat.

Hogyan vehetők észre a meghibásodások

A komponens meghibásodása a következő jelekből vehető észre: a gépjármű használata közben kopogó hang hallható a felfüggesztés irányából, és nyikorgás hallható manőverezés során. Bizonyos esetekben a teherautó fékezéskor, vagy kanyarodáskor megdőlhet. A felfüggesztési elemek meghibásodásainak időben történő felismerése, és a meghibásodások mielőbbi kijavítása érdekében fontos, hogy a szükséges karbantartás rendszeres jelleggel el legyen végezve. A karbantartások alkalmával a szakemberek megvizsgálják a komponenseket, és szükség esetén kicserélik a hibás alkatrészeket..

AUTODOC: kényelmes online vásárlás

Ha kedvező áron szeretne keresztstabilizátor rudat, vagy bármely egyéb tehergépjármű alkatrészt vásárolni, akkor regisztráljon az AUTODOC online áruházában. Az áraink megfizethetők, rendszeres jelleggel nyújtunk különböző remek promóciókat is az ügyfeleinknek, de emellett az ingyenes kiszállítás lehetőségét is biztosítjuk. Adja le a rendelését online a weboldalunkon vagy a mobil alkalmazással, és vásároljon meg mindent olcsón, amire csak a teherautója javításához, karbantartásához szüksége lehet.