Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Gázrugók teherautókhoz

Válasszon tehergépkocsit
Ahhoz, hogy teljes mértékben megfelelő Gázrugók termékeket találjon kamionokhoz és egyéb tehergépkocsikhoz, válassza ki az alábbiakban a modellt.
1
2
3
További tájékoztatás
Gázrugók alkatrész rendelés alacsony áron
 • Gázrugók tehergépkocsikhoz vásárlás olcsón, 200-napos visszaküldési garanciával
  Biztonságos megrendelés 200 nap
 • Teherautó Gázrugók mindig alacsony áron
  Legjobb ár garancia
Teherautó Gázrugók katalógus - válassza az AUTODOC webáruházat

Gázrugók a LEGJOBB teherautó márkákhoz

Kiváló minőségű Gázrugók tehergépkocsikhoz: TOP márkák

Több
Teherautó Gázrugók: katalógusunk legnépszerűbb termékei
Ezek Gázrugók katalógusunk leggyakrabban vásárolt termékei. Legjobb márkákból álló széles választékunk segítségére lesz abban, hogy akciós áron válasszon Gázrugók termékeket, melyek legjobban illenek kamionjába vagy tehergépkocsijába.

A motorháztető gázrugók olyan szabályozó komponensek, amelyeket a teherautó motorháztetejének felnyitásához, lecsukásához, illetve a motoroháztető felnyitását követően, annak egy adott pozícióban történő biztonságos, fix megtartásához használnak. A gázrugók használata révén könnyebbé válik a teherautó javítása, szervizelése, de emellet megvédik a motorháztetőt a külső erőhatások miatt esetleges deformációkkal szemben is.

Teherautó motorháztető gázrugó típusok

A motorháztető gázrugók 2 típusa található meg a gyártói katalógusokban:

 • Pneumatikus. A motorháztetőhöz képest lefelé mutató dugattyúrúd állással, vagy felfelé mutató dugattyúrúd állással szerelhetők be. A működésükhöz magas nyomású gázt használnak.
 • Hidropneumatikus. A konstrukciójuk olajat is tartalmaznak, ezért csak lefelé mutató dugattyúrúd állással szerelhetők be. Ez biztosítja, hogy az olaj a komponens alsó részében maradjon, ami fontos a hatékony működésükhöz.

A motorháztető gázrugók a végállás előtt fékező mozgás - végcsillapítás - terén is eltérnek egymástól:

 • Dinamikus. A motorháztető rendkívül finoman, csökkenő sebességgel nyílik és záródik. Ez maximálisan óvatos, lassú motorháztető megállítást biztosít, viszont némi időt vesz igénybe.
 • Hidraulikus. A teleszkóp rúd nagyobb sebességgel mozog. A motorháztető záródása hirtelen megy végbe, a keletkező vibráció viszont az olaj viszkozitásának köszönhetően elnyelődik.

Konstrukció alapján:

 • egy tömítéses;
 • dupla tömítéses;
 • olajkamrás.

A gázrugók eltérhetnek egymástól a hosszúság, a dugattyúrúd vastagsága, és a henger vastagsága, a dugattyúrúd útjának hossza, az erőhatás, és egyéb jellemzők tekintetében. A személyautókhoz készült gázrugók - gázteleszkópok - nem csak a motortérnél, hanem a csomagtérnél is használatosak.

Meghibásodások és az okaik

A gázrugóknak nincs meghatározott élettartamuk, viszont bizonyos meghibásodások esetén szükségessé válhat a cseréjük. Az esetükben a leggyakoribb meghibásodások közé sorolható a ház rész eldeformálódása, a rögzítő elemek eltörése, a dugattyú beragadása, a tömítés elkopása. Mindezeket a problémákat okozhatja külső erőbehatás: például, ha a tetőt a legfelső nyitási pontjáig manuálisan emelik fel, illetve egy közúti baleset során szerzett sérülések, a komponensek túlmelegedése, a tömítések meghibásodása miatti kenőanyag hiány stb.

Hogyan vehetők észre a meghibásodások

A gázrugó tönkremenetelének biztos jele, ha a motorháztető nyitás és zárása problémát jelent. Esetlegesen előfordulhat, hogy a motorháztetőt csak erőkifejtés révén lehet felnyitve, valamint az is, hogy nem marad fixen egy adott nyitott pozícióban stb..

A motorháztető gázrugókat csak párban lehet kicserélni, mivel a terhelés egyenletesen oszlik el közöttük. Abban az esetben, ha az egyik komponens meghibásodik, akkor a másikat nagyobb mértékű terhelés éri. Ez pedig a mechanizmus hibás működéséhez vezet.

AUTODOC: kényelmes online vásárlás

Az AUTODOC online webshopjából olyan motorháztető gázrugókat vásárolhat, amelyeket neves gyártók állítanak elő. Az általunk forgalmazott termékek mindegyike kiváló minőségű, és viszonylag olcsón kínáljuk őket vásárlóinknak. Emellett rendszeresen vannak nálunk promóciók is,amelyek révén még olcsóbban szerezhet be minőségi pótalkatrészeket. Adja le még ma az online rendelését a weboldalunokon, hogy alacsony áron vásárolhasson megbízható cserealkatrészeket.

loader Kérjük, várjon...