Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Vezetőfülke rugózás / csillapítás teherautókhoz

Válasszon tehergépkocsit
Ahhoz, hogy teljes mértékben megfelelő Vezetőfülke rugózás / csillapítás termékeket találjon kamionokhoz és egyéb tehergépkocsikhoz, válassza ki az alábbiakban a modellt.
1
2
3
További tájékoztatás
Vezetőfülke rugózás / csillapítás alkatrész rendelés alacsony áron
  • Vezetőfülke rugózás / csillapítás tehergépkocsikhoz vásárlás olcsón, 200-napos visszaküldési garanciával
    Biztonságos megrendelés 200 nap
Teherautó Vezetőfülke rugózás / csillapítás katalógus - válassza az AUTODOC webáruházat

Vezetőfülke rugózás / csillapítás a LEGJOBB teherautó márkákhoz

Kiváló minőségű Vezetőfülke rugózás / csillapítás tehergépkocsikhoz: TOP márkák

Több

Teherautó Vezetőfülke rugózás / csillapítás: katalógusunk legnépszerűbb termékei

Ezek Vezetőfülke rugózás / csillapítás katalógusunk leggyakrabban vásárolt termékei. Legjobb márkákból álló széles választékunk segítségére lesz abban, hogy akciós áron válasszon Vezetőfülke rugózás / csillapítás termékeket, melyek legjobban illenek kamionjába vagy tehergépkocsijába.

A teherautók jelentős önsúllyal rendelkeznek; emiatt göröngyös, rossz felületű utakon történő használat során hajlamosak a megdőlésre, dülöngélésre. Ezért az útburkolat dinamikus hatásának csökkentése érdekében, a teherautók esetében vezetőfülke légrugókat alkalmaznak. Az ilyen típusú felfüggesztési komponensek jaívtják az úttartást, az úttípustól függetlenül biztosítják a épjármű zökkenőmentes menetét, és folyamatosan fenntartják a optimális, állandó gépkocsi hasmagasságot.

Teherautó vezetőfülke légrugók

Az ilyen típusú komponensek dizája gumin alapul, belsejében sűrített levegővel. Tíz atmoszféra nyomásnak is képes ellenállni, és egy automatikus szabályozó mechanizmus révén képes módosítani a tulajdonságait. A légrugóknak két típusuk van:

  • Légrugós. Az ilyen típusúak 2-4 réteges gumírozott kordszövetből állnak, ami legtöbbször valamilyen poliamid (capron, nylon, neoprén). A burkolatuk a levegő ellátására szolgáló csavarmenetes furatokat, és a beszerelésre szolgáló nyílásokat. A komponens közepén egy szorítógyűrű található. Egyes modellek lengéscsillapító ütköző gumival is rendelkeznek. A héjszerkezet kismértékű belső súrlódása és a teherautó működés közbeni felmelegedés hiánya miatt, ezek a légrugók rendkívül megbízhatók.
  • Membrános. Abban különböznek a légrugós modellektől, hogy rendelkezésre álló dugattyú és a membrán korlátozza a héjszerkezet térfogatát. Az ilyen típusú légrugók kisebb méretűek, mint a fentebb említett változat.

A teherautó vezetőfülke légrugós felfüggesztésének klasszikus komponensei mellett a gyártók fedőburkolattal és ház résszel rendelkező modelleket is kínálnak. Az utóbbi rögzítőelemkén is funkcionál, és fémből illetve műanyagból is előállítható. Az ilyen komponensekkel felszerelt légrugók anélkül képesek ellenállni nagy terhelésnek, hogy eldefomálódnának.

Meghibásodások és az okaik

A leggyakoribb meghibásodás a gumiköpeny és a légrugó csatlakozási pontjainál fellépő levegő szivárgás. Emellett előfordulhat még a rugó és a gumiköpeny mechanika sérülése is. A meghibásodások hátterében általában a gondatlan vezetés, vagy a gépjármű túlterhelés áll. Ugyanakkor egy útakadálynak történő ütközés, valamint a szerelvénybe bejutó idegen anyagok, szennyeződések is okozhatnak meghibásodásokat. A légrugókat nem lehet megjavítani, ezért bármilyen jellegű meghibásodás esetén ki kell cserélni őket.

Hogyan vehetők észre a meghibásodások

A meghibásodások észerevehetők a szoksásos rutin karbantartások során is. Ugyanakkor a gépjármű egyenetlen felületű úton történő használata során hallható kopogás, szokatlan zajok, vibráció is jelezheti az előre nem tervezett ellenőrzés szükségességét. Emellett a teherautó nagy sebességgel történő vezetése során, a gépjármű elejének megnövekedett a rezgési amplitúdója is a vezetőfülke légrugók meghibásodását jelezheti.

AUTODOC: kényelmes online vásárlás

Olyan online áruházat keres, ahol alcsony áron vásárolhat kiváló minőségű komponenseket a haszongépjárműve javításához, karbantartásához? Válassza ön is AUTODOC online webshopját! Tőlünk rendkívül kedvező áron vásárolhat vezetőfülke légrugókat és bármely egyéb gépjármű alkatrészt is. A katalógusunkban lévő termékek viszonylag olcsók, de ugyanakkor kiváló minőségűek is. Emellett rendszeresen vannak nálunk különféle remek promóciók is, amelyek révén pénzt spórolhat. Intsen búcsút örökre a túlköltekezésnek - adja le a weboldalunkon a rendelését online most!