Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Vízszivattyú / tömítés teherautókhoz

Válasszon tehergépkocsit
Ahhoz, hogy teljes mértékben megfelelő Vízszivattyú / tömítés termékeket találjon kamionokhoz és egyéb tehergépkocsikhoz, válassza ki az alábbiakban a modellt.
1
2
3
További tájékoztatás
Vízszivattyú / tömítés alkatrész rendelés alacsony áron
  • Vízszivattyú / tömítés tehergépkocsikhoz vásárlás olcsón, 200-napos visszaküldési garanciával
    Biztonságos megrendelés 200 nap
Teherautó Vízszivattyú / tömítés katalógus - válassza az AUTODOC webáruházat

Vízszivattyú / tömítés a LEGJOBB teherautó márkákhoz

Kiváló minőségű Vízszivattyú / tömítés tehergépkocsikhoz: TOP márkák

Több

Teherautó Vízszivattyú / tömítés: katalógusunk legnépszerűbb termékei

Ezek Vízszivattyú / tömítés katalógusunk leggyakrabban vásárolt termékei. Legjobb márkákból álló széles választékunk segítségére lesz abban, hogy akciós áron válasszon Vízszivattyú / tömítés termékeket, melyek legjobban illenek kamionjába vagy tehergépkocsijába.

A személyautónál használatos vízpumpához hasonlóan a teherautó esetében is az a funkciója a vízpumpának, hogy biztosítsa a fagyálló folyadék keringetését a motor hűtőrendszerében. A folyadék mozgatása centrifugális erő révén történik.

Típusok

A gyártók katalógusaiban különböző dizájnnal rendelkező termékek vannak. Ennek megfelelően vannak komponensek:

  • különálló házrészben elhelyezve;
  • a henger blokkba beépítve.

A berendezések aktiválása a motorra csatlakoztatott szíj vagy lánc révén történik. A vízpumpa ház része különböző anyagokból készülhet, ami lehet:

  • öntött vas;
  • alumínium.

Online módon a komponenst különböző kiegészítő berendezésekkel is megvásárolhatja, például hűtőventilátorral - a hatékonyabb folyadék hűtéshez. Emellett a vízpumpa szettek tartalmazhatnak teherautókhoz készült vízpumpa tömítést is. Ez általában paronitból, papírból, vagy gumiból készül.

Meghibásodások és az okaik

A komponens átlagos élettartama 120,000 megtett km. A rossz minőségű hűtőfolyadék használata a komponens idő előtti elhasználódásához, meghibásodásához vezethet. A rossz minőségű hűtőfolyadék lerakódásokat képez a falakon, a vízpumpa elemeinek mechanikai sérülését okozhatja, a csapágy megszorulását okozhatja, és a forgólapát tönkremenetelét eredményezheti. Emellett az is a vízpumpa meghibásodását okozhatja, ha a teherautó motorját folyamatosan maximális teljesítménnyel működtetik.

Használat közben a vízpumpa fémből készült alkatrészein a korrózió nyomai is megjelenhetnek. Megfelelő szervizelés hiányában az egység tömítése tönkremehet, és a fagyálló folyadék szivároghat. Ugyanakkor a motor állandó vibrációja a az egység komponensei csatlakozásának megbízhatóságát negatívan befolyásolhatja, és az egymástól történő elválásukat okozhatja.

Hogyan deríthetők ki a meghibásodások

A meghibásodásra utaló jelek közé sorolható az egység működése közben hallható furcsa, szokatlan zaj, a fagyálló szivárgás, és a motor hőmérsékletének megnövekedése. A motor hőmérsékletének megnövekedését a műszerfalon lévő jelzőlámpa, műszer is jelzi. A komolyabb meghibásodások, illetve a költséges motor javítás elkerülése érdekében ilyen esetben a meghibásodott komponenst azonnal egy újra kell kicserélni.

AUTODOC: kényelmes online vásárlás

Az online áruházunkból megfizethető áron vásárolhat teherautó vízpumpát és bármely egyéb alkatrészt is. Az ügyfélszolgálati osztályunk kompetens szakemberei bármikor örömmel segítenek kiválasztani a gépjárműve műszaki jellemzőinek minden téren megfelelő komponenseket. Emellett rendszeres jelleggel vannak az AUTODOC-nál különféle remek promóciók is, amelyek révén jóval olcsóbban juthat hozzá kiváló minőségű termékekhez.