Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
15-3708
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Termosztát / tömítés teherautókhoz

Válasszon tehergépkocsit
Ahhoz, hogy teljes mértékben megfelelő Termosztát / tömítés termékeket találjon kamionokhoz és egyéb tehergépkocsikhoz, válassza ki az alábbiakban a modellt.
1
2
3
További tájékoztatás
Termosztát / tömítés alkatrész rendelés alacsony áron
  • Termosztát / tömítés tehergépkocsikhoz vásárlás olcsón, 200-napos visszaküldési garanciával
    Biztonságos megrendelés 200 nap
Teherautó Termosztát / tömítés katalógus - válassza az AUTODOC webáruházat

Termosztát / tömítés a LEGJOBB teherautó márkákhoz

Kiváló minőségű Termosztát / tömítés tehergépkocsikhoz: TOP márkák

Több

Teherautó Termosztát / tömítés: katalógusunk legnépszerűbb termékei

Ezek Termosztát / tömítés katalógusunk leggyakrabban vásárolt termékei. Legjobb márkákból álló széles választékunk segítségére lesz abban, hogy akciós áron válasszon Termosztát / tömítés termékeket, melyek legjobban illenek kamionjába vagy tehergépkocsijába.

A teherautó termosztát feladata, hogy különböző motor üzemmódokban fenntartsa a hűtőfolyadék optimális hőmérsékletét. Az indítást követően biztosítja, hogy a motor gyorsan elérje az üzemi hőmérsékletet. A termosztátot többnyire szett formájában forgalmazzák, ami vegyi hatásoknak ellenálló tömítést is tartalmaz.

Típusok

  • Termosztát házzal rendelkező. A hűtőrendszer csöveihez van csatlakoztatva. A termosztát házat sárgarézből vagy alumíniumból állítják elő. Az előbbi kitűnően ellenáll a korróziós hatású anyagoknak és kifejezetten tartós, az utóbbi kisebb súlyú. A személyautókhoz is gyártanak olyan termosztátokat, amelyek műanyag termosztát házzal rendelkeznek.
  • Termosztát ház nélküli. Az ilyen típusú termosztátok a hengerblokkban kilakított speciális ülésbe vannak beszerelve.

Meghibásodások és az okaik

A termosztát a működése során a korrózió okozta károsodásnak, és a lerakódások okozta eldugulásnak is ki van téve. A problémák hátterében egyebek mellett állhat a nem megfelelő fagyálló alkalmazása, illetve a különböző fajtájú fagyálók egymással történő összekeverése. Jelentős mértékű lerakódás esetén a termosztát extrém, illetve köztes helyzetbe beállva beragadhat.

Hogyan deríthetők ki a meghibásodások

A termosztát meghibásodását olyan hibajelenségek jelzik, mint például a motor túlmelegedése, vagy túlzott mértékű lehűlése. Az első esetben a műszerfalon lévő jelzőműszer jelzi a túlmelegedés problémáját. Emellett esetlegesen a munkafolyadék szaga is érezhető a tehergépjármű fülkéjében. A második esetben megnő az üzemanyag fogyasztás..

Az ellenőrzés legegyszerűbb módja, ha a motor beindítását követően egyből megvizsgáljuk a fűtőradiátor bemeneti csövét. Amennyiben a hűtőt munkafolyadékkal ellátó cső csak igen lassan melegszik fel, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy a teherautó termosztát meghibásodott. .

A termosztát működőképességéről lényegesen pontosabb információk szerezhető egy elektronikus vezérlő egységre rákötött diagnosztika szkenner révén. Egy ilyen jellegű ellenőrzés elvégzése érdekében érdemes egy szakszervizt felkeresni, és rábízni az ott dolgozó szakemberekre. A teherautó termosztát esetében ajánlott 5 éves működést, vagy 100,000 megtett km után elvégezni a komponens cserét még abban az esetben is, ha az adott berendezés nem mutatja meghibásodás jeleit.

AUTODOC: kényelmes online vásárlás

Az online áruházunkból könnyen és gyorsan kiválaszthatja, és megvásárolhatja a teherautójához tökéletesen megfelelő termosztátot, és minden egyéb tehergépjármű alkatrészt is. Az online katalógusunkban található termékek mindegyikét rendkívül kedvező áron kínáljuk, aminek köszönhetően olcsón megoldhatja a gépjárműve szervizelését. Amennyiben további információt szeretne szerezni az ön számára szükséges termékekkel kapcsolatban, vagy esetleg a fizetési módokról, illetve az általunk nyújtott promóciók kapcsán, kérjük, vegye fel a kapcsolatot online chat-en az ügyfélszolgálatunk munkatársaival.