Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
63-8992
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Rugó teherautókhoz

Válasszon tehergépkocsit
Ahhoz, hogy teljes mértékben megfelelő Rugó termékeket találjon kamionokhoz és egyéb tehergépkocsikhoz, válassza ki az alábbiakban a modellt.
1
2
3
További tájékoztatás
Rugó alkatrész rendelés alacsony áron
  • Rugó tehergépkocsikhoz vásárlás olcsón, 200-napos visszaküldési garanciával
    Biztonságos megrendelés 200 nap
Teherautó Rugó katalógus - válassza az AUTODOC webáruházat

Rugó a LEGJOBB teherautó márkákhoz

Kiváló minőségű Rugó tehergépkocsikhoz: TOP márkák

Több

Teherautó Rugó: katalógusunk legnépszerűbb termékei

Ezek Rugó katalógusunk leggyakrabban vásárolt termékei. Legjobb márkákból álló széles választékunk segítségére lesz abban, hogy akciós áron válasszon Rugó termékeket, melyek legjobban illenek kamionjába vagy tehergépkocsijába.

A laprugó a teherautó függő, mechanikus felfüggesztésének egyik alkatrésze. A laprugó egy vagy több rendkívül rugalmas acél lemezből áll; a segítségével a tehergépjármű karosszériája a szükséges magasságban tartható, de emellett elnyeli a rossz minőségű utakon történő vezetés közben keletkező vibrációt is.

Típusok

A beépítési tengely alapján az alábbi, egymástól eltérő változatok vásárolhatok meg online:

  • az első tengelyhez készült;
  • a hátsó tengelyhez készült;
  • mindkét tengelyhez megfelelő.

A gyártói katalógusokban található első és hátsó teherautó laprugók az elemeik száma alapján is eltérhetnek egymástól:

  • Egyrészes (egy lapos) vagy parabolikus. Jellemzőjük a kiváló rugalmasság, és a lehető legjobban elnyelik a rezgéseket..
  • Több lapból álló. Rendkívül nagy teherbírás jellemzi őket.

Meghibásodások és az okaik

A személyautókhoz készült laprugók és a teherautókhoz készült laprugók esetében is kijelenthető, hogy a gépjármű élettartamáig ellátják a funkciójukat. Ugyanakkor viszont a csatlakozások mechanikai sérülése, a rugalmasság elvesztése, illetve az egyik vagy több rugólap eltörése miatt idő előtt meghibásodhatnak. Az ilyen jellegű problémákat okozhatja egyebek mellett az adott gépjármű túlterhelése, a komponensek szakszerűtlenül elvégzett beszerelése, a karbantartás elhagyangolása, illetve a karbantartások alkalmával elégtelen mennyiségben alkalmazott kenőanyag is. Emellett magas páratartalmú környezetben való rendszeres használat esetén korróziós foltok jelenhetnek meg a komponenseken.

Hogyan vehetők észre a meghibásodások

A teherautó laprugós felfüggesztésének eltörését több egyértelmű hibajelenség jelezheti. Ilyen egyebek mellett a ment közben hallható kopogás vagy fémes hangok, a szerelvény vibrációja, a gépjármű karosszéria megdőlése, és a lecsökkent hasmagasság. Emellett laprugó problémát jelezhet az is, ha a teherautó teljesen megdől az egyik oldala irányába. A problémák elkerülése érdekében ezért rendszeresen ellenőrizni kell a komponenseket, és gondoskodni kell a kenőanyaggal történi ellátásukról. Emellett fontos, hogy legalább minden megtett 10,000 km után alaposan le is legyenek tisztítva.

AUTODOC: kényelmes online vásárlás

A tehergépjármű biztonságos használatához rendkívül fontos, hogy a teherautó felfüggesztése megfelelő állapotban legyen, és képes legyen legyen ellátni a funkcióját. Az online áruházunkból bármikor kedvező áron vásárolhat teherautó laprugókat, vagy bármely egyéb, kiválü minőségű tehergépjármű alkatrészt is. Emellett az AUTODOC-nál rendszeresen vannak különféle promóciók is,amelyek révén rendkívül olcsón juthat hozzá minőségi termékekhez. Az ügyfélszolgálatunk kompetens munkatársai mindig örömmel állnak az ön rendelkezésére, és választ adnak az összes felmerülő kérdésére. Adja le az rendelését még ma online a weboldalunkon, vagy a mobil alkalmazásunkat használva!