Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
57-6712
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Lengéscsillapító teherautókhoz

Válasszon tehergépkocsit
Ahhoz, hogy teljes mértékben megfelelő Lengéscsillapító termékeket találjon kamionokhoz és egyéb tehergépkocsikhoz, válassza ki az alábbiakban a modellt.
1
2
3
További tájékoztatás
Lengéscsillapító alkatrész rendelés alacsony áron
  • Lengéscsillapító tehergépkocsikhoz vásárlás olcsón, 200-napos visszaküldési garanciával
    Biztonságos megrendelés 200 nap
Teherautó Lengéscsillapító katalógus - válassza az AUTODOC webáruházat

Lengéscsillapító a LEGJOBB teherautó márkákhoz

Kiváló minőségű Lengéscsillapító tehergépkocsikhoz: TOP márkák

Több

Teherautó Lengéscsillapító: katalógusunk legnépszerűbb termékei

Ezek Lengéscsillapító katalógusunk leggyakrabban vásárolt termékei. Legjobb márkákból álló széles választékunk segítségére lesz abban, hogy akciós áron válasszon Lengéscsillapító termékeket, melyek legjobban illenek kamionjába vagy tehergépkocsijába.

A teherautó felfüggesztésének fő eleme a lengéscsillapító, aminek a feladata az út egyenetlensége miatti lökések elnyelése. Ez a komponens fenntartja a gépjármű iránystabilitását, csökkenti a féktávolságot, és csökkenti a karosszéria rezgését, kilengését.

Teherautó lengéscsillapító típusok

A gyártók termék katalógusaiban különböző dizájnnal rendelkező komponensek találhatók.

  • Pneumatikus. Az ilyen típusú lengéscsillapítóknak esetében a rugóelem nyomása módosítható, így a terhelés mértékétől függetlenül  képesek fenntartani ugyanazt a szintmagasságot. Az ilyen jellegű dizájn megába foglal egy kompresszort, egy vevő egységet, egy vezérlő áramkört, pneumatikus vezetékeket és egy a levegő elosztására szolgáló mechanizmust is.
  • Hidraulikus. Lehetnek szimpla vagy dupla csöves felépítésűek is. Az előbbi relatíve olcsó, az utóbbi viszont több munkacikluson át is használható marad.

A személyautóknál használatos lengéscsillapítókhoz hasonlóan, a komponensek a tengelytől függőn egymástól eltérnek. Az alábbi, különböző karakterisztikával rendelkező lengéscsillapítókat lehet online módon megrendelni:

  • Regresszív. Kiválóan megbirkóznak a vibrációval, és megakadályozzák a teherautó megdőlését. Menet közben viszont nem nyelik el kellő hatékonysággal a lökéseket, így például villamos síneken történő áthaladáskor, illetve bentlapok hézagkitöltésén történő áthaladáskor.
  • Progresszív. Jól elnyelik az útakadályok keltette lökéseket. Manőverezéskor lehetővé teszik a gépjármű kisebb mértékű megdőlését.
  • Lineáris. A regresszív és a progresszív változat tulajdonságait ötvözik.

Meghibásodások és az okaik

A lengéscsillapítók élettartama rendszerint több, mint 150,000 km. Az élettartam jelentős mértékben függ az útminőségtól, valamint a gépjármű megterhelésének mértékétől. A lengéscsillapítók gyakori meghibásodásai közé sorolható a természetes kopás folytán bekövetkező nyomáscsökkenés a lengéscsillapító ház részében, a korrózió, valamint a tömítések eldeformálódása. Emellett a komponens komolya mechanikai sérülését okozhatja például közúti baleset is.

Hogyan deríthetők ki a meghibásodások

Mivel a komponensek egydarabos konstrukcióval rendelkeznek ezért nem lehet megjavítani őket. Csere esetén, tengelyenként párban kell kicserélni őket, azaz egyidejűleg az első, illetve a hátsó lengéscsillapítóit a teherautónak.

Abban az esetben, ha a gépjármű használata során a kisméretű akadályokkal történő kontaktus vibrációt okoz, új komponenseket kell beszerelni. A komponensek meghibásodásának jele lehet a gépjármű karosszériájának megdőlése manőverezés közben, hirtelen gyorsításánál, illetve hirtelen fékezésnél. Abban az esetben, ha a gépjárművet nehéz sávban tartani, vagy ha a fékút megnő, az egységet ellenőrizni és szervizelni kell.

Az egyenetlen gumiabroncs kopásból, illetve a ház részen észlelhető szivárgásából kiindulva vizuális ellenőrzés révén is be lehet azonosítani a komponensek meghibásodását. Abban az esetben, ha a tehergépjármű pneumatikus lengéscsillapítókkal van felszerelve, akkor azok a téli időszakban idő előtt elhasználódhatnak. És mivel az ilyen típusú komponensek érzékenyek az alacsony hőmérsékletre, a tehergépjármű karosszériája ferdévé válhat.

AUTODOC: kényelmes online vásárlás

Ha olyan online áruházat keres, ahol megfizethető áron forgalmaznak kiváló minőségű termékeket, akkor ne keresgéljen tovább, és legyen ön is az AUTODOC ügyfele! Tőlünk a legjobb gyártók által előállított teherautó lengéscsillapítók mellett a gépjárművéhez szükséges összes egyéb komponenset is beszerezheti. Ráadásul a promóciós időszakok ideje alatt jelentős árangedménnyel, olcsóbban vásárolhatja meg az önnek szükséges összes terméket. Az AUTODOC-t választva értékes időt, és pénzt is megspórolhat minden egyes vásárlása alkalmával!