Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Hangtompító / -alkatrészek teherautókhoz

Válasszon tehergépkocsit
Ahhoz, hogy teljes mértékben megfelelő Hangtompító / -alkatrészek termékeket találjon kamionokhoz és egyéb tehergépkocsikhoz, válassza ki az alábbiakban a modellt.
1
2
3
További tájékoztatás
Hangtompító / -alkatrészek alkatrész rendelés alacsony áron
  • Hangtompító / -alkatrészek tehergépkocsikhoz vásárlás olcsón, 200-napos visszaküldési garanciával
    Biztonságos megrendelés 200 nap
Teherautó Hangtompító / -alkatrészek katalógus - válassza az AUTODOC webáruházat

Hangtompító / -alkatrészek a LEGJOBB teherautó márkákhoz

Kiváló minőségű Hangtompító / -alkatrészek tehergépkocsikhoz: TOP márkák

Több

Teherautó Hangtompító / -alkatrészek: katalógusunk legnépszerűbb termékei

Ezek Hangtompító / -alkatrészek katalógusunk leggyakrabban vásárolt termékei. Legjobb márkákból álló széles választékunk segítségére lesz abban, hogy akciós áron válasszon Hangtompító / -alkatrészek termékeket, melyek legjobban illenek kamionjába vagy tehergépkocsijába.

A teherautókhoz készült kipufogódobok - kipufogó hangtompítók - a kipufogórendszerben a kipufogó gázok által keltett zajszint csökkentésére szolgálnak. A kipufogódob konstrukciója többféle csatornát, terelőlamellát, és kamrákat tartalmaz, amelyek hőenergiává történő átkonvertálás révén lehetővé teszik a hangrezgések frekvenciájának csökkentését.

Teherautó kipufogódob típusok:

A gyártói katalógusokban különböző működési elvű komponensek találhatók:

  • Restriktív. A különböző átmérőjű kamrák és kipufogó csövek révén nyelik el a vibrációt. Az esetükben akkor csökken a zajszint, amikor a kipufogó gázok a keskenyebb kipufogó szekcióból áramlanak egy jóval nagyobb térfogatú üregbe. Az ilyen típusú komponensek hatékonyak ugyan, viszont csökkentik a motor teljesítményét.
  • Reflektív. Egy speciális labirintus-szerű szerkezettel vannak ellátva a gázok áramoltatásához, amelyben azok többszörösen visszaverődnek a kipufogódob falairól. Mivel a hanghullámok egymásnak ütköznek, ezért megváltozik az amplitúdójuk, aminek folytán neutralizálódnak. Az ilyen típusú kipufogódobok nincsenek hatással a motor teljesítményére, viszont használat közben jelentős mértékben felmelegednek.
  • Abszorptív. Az ilyen típusú komponensek hangszigetelő anyaggal vannak megtöltve, amien egy hullámcső halad keresztül. Egyszerű dizájnnal rendelkeznek, és különböző frekvenciájú hanghullámok elnyelésére képesek. Az ilyen típusú kipufogódobok nem igazán hatékonyak.
  • Rezonátor. Az ilyen típusú kipufogódobok több kamrából állnak, amelyeket különböző átmérőjű lyukakkal ellátott csövek kötnek össze egymással. A kipufogó gáz áramlásnak megszakítása nélkül képesek a zajszint csökkentésére, viszont csak egy szűk frekvencia tartományban hatékonyak.

A haszongépjárműveknél alkalmazott komponensek általában kevésbé hatékonyak, mint a személyautókhoz készült kipufogódobok. Ez amiatt van, mert a tehergépjárművek esetében fontos megőrizni a motor maximális teljesítményét.

A komponensek a gyártásukhoz használt alapanyag terén is eltérhetnek egymástól:

  • Védőréteggel (alumínium, stb.) bevont acél. Alacsony áruk van, viszont nem túlzottan tartósak.
  • Rozsdamentes acél. Tükörsima felületük van, ami gyakrolatilag egyáltalán nem akadályozza a gáz áramlását. Az ilyen komponensek ellenállók a külső környezeti hatásokkal szemben.

Meghibásodások és az okaik

A teherautókhoz készült kipufogódoboknak nincs gyárilag meghatározott élettartamuk, ezért csak meghibásodás esetén kell kicserélni őket. A komponesek a fém korróziója miatt elveszíthetik a tömítettségüket, de ezt okozhatják az állandó hőmérséklet változások, illetve a kondenzátum kialakulása a kipufogódob belsejében, és a különböző mechanikai sérülések is. Emellett előfordulhat, hogy a problémát a komponensek eltömődése, vagy a katalizátor átégése okozza.

Hogyan vehetők észre a meghibásodások

Ha a kipufogó gáz szivárog - szökik - a teherautó aljánál, ha a motor a megszokotthoz képest hangosabban működik, ha fémes kopogó hangokat lehet hallani a kipufogó rendszer felől, akkor az általában azt jelzi, hogy az egység átégett, és elvált a ház résztől. Bizonyos esetekben motorteljesítmény-csökkenés is megfigyelhető. A fenti hibajelenségek fennállása esetében az komponenst meg kell vizsgálni. Ha a kipufogó rendszer elemei alatt vízcseppek figyelhetők meg a lehűlésüket követően, akkor az egység integritásával problémák vannak..

AUTODOC: kényelmes online vásárlás

Az online áruházunkból olcsón és kényelmesen vásárolhat kipufogódobokat, vagy bármilyen egyéb kiváló minőségű komponenset a haszongépjárművéhez. A termékek megrendeléséhez használhatja a mobil alkalmazásunkat is, aminek segítségével bárhonnan és bármikor beszerezheti az ön számára szükséges termékeket. Rendszeres jelleggel vannak nálunk különböző remek promóciók is, amelyek révén a minimálisra csökkentheti a gépjárműve javítási és karbantartási költségeit. Adja le a rendelését online az AutoDoc-nál most, hogy minél olcsóbban vásárolhasson prémium minőségű alkatrészeket!