Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
61-2394
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Hajtóműolaj teherautókhoz

Válasszon tehergépkocsit
Ahhoz, hogy teljes mértékben megfelelő Hajtóműolaj termékeket találjon kamionokhoz és egyéb tehergépkocsikhoz, válassza ki az alábbiakban a modellt.
1
2
3
További tájékoztatás
Hajtóműolaj alkatrész rendelés alacsony áron
 • Hajtóműolaj tehergépkocsikhoz vásárlás olcsón, 200-napos visszaküldési garanciával
  Biztonságos megrendelés 200 nap
Teherautó Hajtóműolaj katalógus - válassza az AUTODOC webáruházat

Hajtóműolaj a LEGJOBB teherautó márkákhoz

Kiváló minőségű Hajtóműolaj tehergépkocsikhoz: TOP márkák

Több

Teherautó Hajtóműolaj: katalógusunk legnépszerűbb termékei

Ezek Hajtóműolaj katalógusunk leggyakrabban vásárolt termékei. Legjobb márkákból álló széles választékunk segítségére lesz abban, hogy akciós áron válasszon Hajtóműolaj termékeket, melyek legjobban illenek kamionjába vagy tehergépkocsijába.

A sebességváltó olajok a lassító áttételek, a differenciálművek és a teherautó sebességváltójának egyéb elemei kenésére szolgálnak. A különböző komponensek felületén olajfilmet képeznek, ami megvédi azokat a beragadástól, korróziótól és a túlzott mértékű terheléstől. Emellett a kenőanyagok csökkentik a vibrációt, a zajt, kellően eloszlatják az egység működése közben keletkező hőt, valamint minimalizálják a súrlódó komponensek kopását.

Teherautó sebességváltó olaj típusok

Az alkalmazási területtől függően az alábbi olaj fajták vannak:

 • kézi sebességváltókhoz és differenciálművekhez megfelelők;
 • automata sebességváltókhoz megfelelők.

Az összetétel alapján:

 • Ásványi. Még magas nyomás esetén is vastag olajfilm réteget képeznek, és gyakorlatilag egyáltalán nem tartalmaznak káros anyagokat. Olcsók, viszont eléggé jelentős mértékű a felhasználásuk - olajfogyasztás - a használat során, és csak rövid ideig használhatók.
 • Szintetikus. Alkalmasak a széles hőmérséklet tartományban történő használatra, mivel sem hidegben, sem melegben nem változik meg számottevően a viszkozitásuk. További előnyük, hogy kiválóan ellenállnak a korróziónak. A hátrányaik közé sorolható, a nagyfokú folyékonyság, aminek folytán egy ilyan típusú olaj a tömítéseken keresztül szivároghat.
 • Félszintetikus. Ásványi és szintetikus bázisok keveréke; optimális variáns az ár-érték arány tekintetében. Az ilyen típusú olajok használatosak a nehéz körülmények között használt teherautók nagy teherbírású sebességváltói esetében.

A viszkozitás szerint vannak nyári, téli, és négyévszakos olajok. Eltérő mennyiségben tartalmaznak különböző típusú adalékanyagokat, amelyek egyebek mellett a hőmérséklet ingadozások esetén hathatós segítséget nyújtanak a működési jellemzők stabilizálása terén, és minimalizálják a lerakódások képződését. A téli olajoknak különböző hőmérséklet értékeik vannak a szélsőségesen alacsony üzemi hőmérséklet tekintetében. Ez az érték lehet például -40, -26, vagy -12 °C. Az adalékanyagok lehetnek:

 • súrlódás csökkentők;
 • depresszáns - fokozzák a viszkozitást;
 • korrózió elleni.

Használati jellemzők

Idővel, a használat során az olajok elvesztik a kenőhatásukat az oxidáció, illetve a súrlódó tárcsák és a sebességváltó egyéb egységeinek kopása során keletkező anyagokkal történő elkeveredés miatt. Az olajcserére vonatkozóan az adott gépjármű gyártója által megadott intervallum az irányadó. A személyautók automata sebességváltói esetében az olajat minden 30-40 ezer megtett km-t követően kell kicserélni, a manuális sebességváltó esetében minden megtett 50-75 ezer km után válik esedékessé az olajcsere. A teherautók esetében a karbantartásra vonatkozó intervallum valamivel nagyobb. Ezt minden esetben az adott tehergépjármű gyártója határozza meg, és a teherautó műszaki leírásában van feltüntetve.

AUTODOC: kényelmes online vásárlás

Az online áruházunkban széles választék található a különböző típusú munkafolyadékokból. A felhasználóbarát kialakítású katalógusunknak köszönhetően könnyen kiválaszthatja az ön számára szükséges termékeket. Az áraink rendkívül kedvezők, és rendszeres jelleggel vannak nálunk különböző promóciók is,amelyek révén pénzt spórolhat. Emellet az ingyenes kiszállítás lehetőségét is biztosítjuk ügyfeleink számára. Adja le a rendelését online a weboldalunkon még ma, és vásároljon a teherautójához sebességváltó olajat, vagy bármely egyéb terméket, hogy minél olcsóbban oldhassa meg minőségi termékek révén a tehergépjárműve karbantartását, javítását.