Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Rudazat állító / -tartozékok teherautókhoz

Válasszon tehergépkocsit
Ahhoz, hogy teljes mértékben megfelelő Rudazat állító / -tartozékok termékeket találjon kamionokhoz és egyéb tehergépkocsikhoz, válassza ki az alábbiakban a modellt.
1
2
3
További tájékoztatás
Rudazat állító / -tartozékok alkatrész rendelés alacsony áron
  • Rudazat állító / -tartozékok tehergépkocsikhoz vásárlás olcsón, 200-napos visszaküldési garanciával
    Biztonságos megrendelés 200 nap
  • Teherautó Rudazat állító / -tartozékok mindig alacsony áron
    Legjobb ár garancia
Teherautó Rudazat állító / -tartozékok katalógus - válassza az AUTODOC webáruházat

Rudazat állító / -tartozékok a LEGJOBB teherautó márkákhoz

Kiváló minőségű Rudazat állító / -tartozékok tehergépkocsikhoz: TOP márkák

Több
Teherautó Rudazat állító / -tartozékok: katalógusunk legnépszerűbb termékei
Ezek Rudazat állító / -tartozékok katalógusunk leggyakrabban vásárolt termékei. Legjobb márkákból álló széles választékunk segítségére lesz abban, hogy akciós áron válasszon Rudazat állító / -tartozékok termékeket, melyek legjobban illenek kamionjába vagy tehergépkocsijába.

A automata fékkar - kizárólag a tehergépjárművek fékrendszereinél használják. Ez a komponens a dobfék tengelyen - fékkulcson - helyezkedik el. A tengely forgási szögének beállítására, valamint a fékpofa és a fékdob közötti megfelelő távolság beállítására szolgál. Ez a komponens viszi át a kifejtett erőt a légkamra nyomórúdjától a kerékig, és biztosítja a hatékony fékezést.

A haszongépjárművekhez gyártott automata fékkar típusok

A katalógusokban található komponensek a következő paramtéterek terén térnek el egymástól:

  • Beállítási mód. Vannak automatikus működésű (önbeállító) és mechanikus komponensek is. Az automatikus változat jellemzője, hogy nagy pontossággal állítja be a fékpofa és a fékdob közötti hézagot. A mechanikus változat hosszabb élettartammal rendelkezik és általában olcsó.
  • A munkafogak száma. Ez lehet 10, 19, 28, 37, stb.
  • Beépítési hely. A tehergépjárművekhez jobb és baloldali, illetve első és hátsó automata fékkarokat gyártanak. Mindegyik tengelyen két komponens van beépítve.

Meghibásodások és az okaik

Az ilyen típusú komponensek esetében a gyártók nem határoznak meg pontos élettartamot. Amennyiben a karbantartások alkalmával a komponenseket rendszeres jelleggel kenőanyaggal látják el, akkor igen hosszú ideig megőrzik a funkcionalitásukat. A hézag beállító működőképességét a légkamra nyomóúdjának lökete határozza meg: ez az érték nem lépheti túl a 40 mm-t.

Ezt a komponenst nem lehet szétszerelni és nem lehet megjavítani sem. Ezért a meghibásodása esetén ki kell cserélni. A persely nyílások elkopása, és a fogaskeréknél lévő beállító pecek elhasználódása esetén is ki kell cserélni a komponenst. Emellett a csigakerekek elemei is megsérülhetnek: beragadhatnak, megszorulhatnak a komponensek, a csavarkulcs profilja megsérülhet, a záródugók kilazulhatnak. A meghibásodások hátterében gyakran a gépjármű használata közben túlzott mértékű terhelés, a szükséges karbantartási követelmények figyelmen kívül hagyása, valamint a nedvességnek és a szennyeződéseknek az egységbe történő bejutása áll.

Hogyan vehetők észre a meghibásodások

A komponens állapotát rendszeres jelleggel ellenőrizni kell, ami különösen fontos a nyomórúd löket hosszának megmérése esetében. Az ilyen jellegű ellenőrzések alkalmával a fékkamrát nagyjából 6.5 atmoszféra nyomású levegővel töltik fel. Amennyiben a kar rendben van, akkor a fékek kiengedésekor a légkamrához rögzített villás fej pontosan visszatér az eredeti pozíciójába.

A fékrendszer üzemzavarai is jelezhetik a komponens meghibásodását. Abban az esetben, ha a fékpedál benyomásához jelentős mértékű erőkifejtés szükséges, és a teherautó hosszú időn keresztül nem áll meg, azonnali diagnosztika szükséges. A komponenseket tengelyenként minden esetben párokban kell kicserélni az egyenetlen fékezés kialakulásnak elkerülése érdekében.

AUTODOC: kényelmes online vásárlás

Ha olcsón és gyorsan szeretne automata fékkart vagy bármilyen egyéb tehergépjármű alkatrészt vásárolni, akkor regisztráljon az online webshopunkban. Az áraink megfizethetők, emellett rendszeres jelleggel tartunk promóciókat, és az ingyenes kiszállítás lehetőségét is biztosítjuk ügyfeleink számára. Válassza ki az ön számára szükséges termékeket a weboldalunkon, vagy a mobil alkalmazás segítségével, és adja le már ma az online rendelését. Biztosíthatjuk, hogy a lehető legrövidebb időn belül kiszállítjuk önnek a megvásárolt termékeket.

loader Kérjük, várjon...