Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Lendkerék / -ház teherautókhoz

Válasszon tehergépkocsit
Ahhoz, hogy teljes mértékben megfelelő Lendkerék / -ház termékeket találjon kamionokhoz és egyéb tehergépkocsikhoz, válassza ki az alábbiakban a modellt.
1
2
3
További tájékoztatás
Lendkerék / -ház alkatrész rendelés alacsony áron
  • Lendkerék / -ház tehergépkocsikhoz vásárlás olcsón, 200-napos visszaküldési garanciával
    Biztonságos megrendelés 200 nap
  • Teherautó Lendkerék / -ház mindig alacsony áron
    Legjobb ár garancia
Teherautó Lendkerék / -ház katalógus - válassza az AUTODOC webáruházat

Lendkerék / -ház a LEGJOBB teherautó márkákhoz

Kiváló minőségű Lendkerék / -ház tehergépkocsikhoz: TOP márkák

Több
Teherautó Lendkerék / -ház: katalógusunk legnépszerűbb termékei
Ezek Lendkerék / -ház katalógusunk leggyakrabban vásárolt termékei. Legjobb márkákból álló széles választékunk segítségére lesz abban, hogy akciós áron válasszon Lendkerék / -ház termékeket, melyek legjobban illenek kamionjába vagy tehergépkocsijába.

A lendkerék egy olyan speciális tárcsa, ami a főtengely karimájára van rászerelve. A lendkerék adja át a motor nyomatékát a sebességváltónak, az önidító nyomatékát pedig a főtengelynek. A lendkerék a tehergépjármű mozgása közben csökkenti a sebességváltó keltette zajt és vibrációt.

Teherautó lendkerék típusok

Dizájn szerint:

  • Tömör. A szolid típusú lendkerek átmérője 20-50 cm, és a peremükön fogazottak. Az ilyen típusú lendkerek egyszerű dizájnnal rendelkeznek és alacsony ár jellemzi őket. Általában öntött vasból történik az előállításuk, ezért igen jelentős önsúllyal rendelkeznek. Alacsony fordulatszámon is hatékony működést biztosítanak a motornak. A gyártói katalógusokban csökkentett tömegű tömör lendkerek is találhatók: ezek súlya mintgey 1,5-2 kg-mal kevesebb, mint a sztenderd komponenseké. Az ilyen típusú lendkerekek lehetővé teszik, hogy a gépjármű motorja gyorsabban elérje a magasabb fordulatszámot, aminek köszönhetően rövidebb időt vesz igénybe a tehergépjármű felgyorsítása.
  • Kettős tömegű lendkerék. Ezek olyan nagyteljesítményű, erős komponensek, amelyek rugós mechanizmus révén két, egymással összekapcsolt speciális tárcsából állnak. Az ilyen típusú lendkerekek nagyteljesítményű motorral felszerelt tehergépjárművekhez is megfelelők, mivel tökéletesen elnyelik a gépjármű használat közben keletkező vibrációt. Emellett jelentős mértékben csökkentik az üzemanyag fogyasztást, és pozitív hatással vannak az aerodinamikára. A hátrányuk viszont az, hogy a javításuk meglehetősen költséges..

Meghibásodások és az okaik

A komponensek átlagos élettartama 100-150 ezer megtett km. Azonban olyan esetekben, ha az adott teherautót rendeltetésszerűen, kellő odafigyeléssel használják, akkor a lendkerék élettartama elérheti a 200-250 ezer megtett km-t is. A komponenseket rendkívül erős öntött vasból, és acélból állítják elő. De természetesen ennek ellenére is ki vannak téve a használatból eredő természetes kopásnak, és rendszeres jellegű karbantartást igényelnek. A jellemző meghibásodásaik közé tartozik a fogazat megsérülése, repedések megjelenése a lendkerék azon részén, ami komponenst a főtengellyel köti össze, menetszakadás a tengelykapcsoló burkolatának rögzítési helyénél. A kettős tömegű lendkerekek esetében az egyik leggyakoribb meghibásodás a csillapító rugók mechanikai sérülése.

A meghibásodások hátterében a haszongépjármű nem megfelelő karbantartása, valamint a kuplung pedál gyakran csak részben történő benyomása, és a durva fékezések állnak. Az adott gépjármű túlterehelése is a komponens idő előtti elhasználódását okozhatja. A kettős tömegű lendkerék megfelelő működésére negatív hatással lehet az elégtelen fordulatszámon működik önindító, a hibás sebességváltó okozta vibráció, a hengerek egymástól eltérő kompressziója, és a gyújtás kihagyása. .

Hogy vehetők észre a meghibásodások

A személyautók és a tehergépjárművek esetében is ugyanazok a jelek utalhatnak a komponens meghibásodásra: vibráció a kuplungpedál benyomásakor, nehézkes sebesség fokozatváltás, megnövekedett üzemanyag fogyasztás. A probléma pontos beazonosításához diagnosztikai szükséges. A komponens cseréjét, javítását minden esetben szakszervízben dolgozó szakemberekre kell bízni.

AUTODOC: kényelmes online vásárlás

Ha olcsón szeretne minőségi lendkereket vásárolni a teherautójához, akkor regisztráljon az AUTODOC online áruházában. Széles választékot kínálunk vásárlóink számára a különböző gépjárművekhez gyártott olcsó, minőségi alkatrészekből. Az általunk forgalmazott terméke jelentős részére promóciós kedvezmény is vonatkozik, aminek köszönhetően pénzt spórolhat. Adja le az online rendelését még ma, és a lehető legrövidebb időn belül olcsón kiszállítjuk önnek a megvásárolt termékeket.

loader Kérjük, várjon...