Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Légszárító / -patron teherautókhoz

Válasszon tehergépkocsit
Ahhoz, hogy teljes mértékben megfelelő Légszárító / -patron termékeket találjon kamionokhoz és egyéb tehergépkocsikhoz, válassza ki az alábbiakban a modellt.
1
2
3
További tájékoztatás
Légszárító / -patron alkatrész rendelés alacsony áron
  • Légszárító / -patron tehergépkocsikhoz vásárlás olcsón, 200-napos visszaküldési garanciával
    Biztonságos megrendelés 200 nap
  • Teherautó Légszárító / -patron mindig alacsony áron
    Legjobb ár garancia
Teherautó Légszárító / -patron katalógus - válassza az AUTODOC webáruházat

Légszárító / -patron a LEGJOBB teherautó márkákhoz

Kiváló minőségű Légszárító / -patron tehergépkocsikhoz: TOP márkák

Több
Teherautó Légszárító / -patron: katalógusunk legnépszerűbb termékei
Ezek Légszárító / -patron katalógusunk leggyakrabban vásárolt termékei. Legjobb márkákból álló széles választékunk segítségére lesz abban, hogy akciós áron válasszon Légszárító / -patron termékeket, melyek legjobban illenek kamionjába vagy tehergépkocsijába.

A teherautóknál a személyautókkal elkentében általában pneumatikus fékrendszereket, vagy más néven légféket használnak. A légszárító szűrő ennek a rendszernek egy igen fontos alkatrésze, aminek az a funkciója, hogy eltávolítsa a kompresszorból jövő levegő nedvességtartalmát. Ennek köszönhetően csökken a komponensek esetében a korrózió mértéke, így elkerülhetők a költséges javítások.

A teherautókhoz gyártott légszárító szűrők típusai

Ennek a rendszernek a fő komponense egy cserélhető, teherautókhoz gyártott légszárító patron. Ez egy olyan konténer, ami a nedvesség megkötésére szolgáló szemcsés granulátummal van megtöltve. A granulátum lehet:

  • Zeloit. Hosszú időn keresztül történő tárolás esetén is megőrzi a tulajdonságait.
  • Szilikagél. A szilikagél granulátum ellenáll a mechanikai sérüléseknek.

Az egyéb kiegészítő elemek megléte alapján a cserealkatrészek lehetnek:

  • Olajszeparátorral kombinált kialakítású. Az ilyen típusú komponensek esetében ugyanabban a szűrőházban kétféle szűrőelem is található. Az egyik arra a célra szolgál, hogy eltávolítsa az olajszennyeződéseket a levegőből azelőtt, hogy a levegő bejutna a páramentesítő részbe. Ennek a speciális megoldásnak köszönhetően jelentős mértékben csökken a fékrendszer komponensek hibás működésének valószínűsége, ami mérsékli a karbantartási költségeket.
  • Sztenderd. Az ilyen típusú komponensek csak az alapfunkciójukat, azaz a nedvesség eltávolítást látják el. A sztenderd szűrők használatosak a legszélesebb körben, és az esetek döntő többségében alacsony áron forgalmazzák őket.

Meghibásodások és az okaik

Az abszorbens idővel elveszíti a nedvesség megkötő képességét. Ez amiatt fordul elő, hogy a működése közben igen sok folyadékot köt meg, így telítődik. Ha télen a szűrőben lévő folyadék megfagy, akkor az a légszárító szűrő tönkremenetelét okozhatja. Ez a jelenség olyan esetekben fordul elő, ha a fűtés funkció inaktiválva van.

Gyakran a granulátum olajjal való beszennyeződése miatt nem képes ellátni a szűrő a funkcióját. Ez olyan esetekben fordul el, amikor a kompresszor nagyobb mennyiségben bocsájt ki olajat, ami a bejut a szűrőbe.

A teherautókba beépített légszárító szűrők a visszacsapó szelep meghibásodása miatt is elromolhatnak. A visszacsapó szelep vezeti át a az abszorbens által pártalanított levegőt a fogadó tartályokba. A visszacsapó szelep például a kompresszor nem megfelelő működése miatt is eltömődhet.

Hogyan vehetők észre a meghibásodások

Abban az esetben, ha a légfék rendszer fogadó tartályaiban kondenzátum jelenik meg, akkor az annak a jele, hogy esedékessé vált a szűrőpatron cseréje. Ennek ellenőrzéséhez ki kell nyitni a megfelelő leeresztő szelepet, amit a gyári instrukciók szerint kell elvégezni. A fogadótartály állapotát napi rendszerességgel kell ellenőrizni. A szűrőt legalább évente egyszer, a téli időszak előtt ki kell cserélni. A nedvesség szeparátor szerelvényt általában csak szelep meghibásodás esetében kell kicserélni.

AUTODOC: kényelmes online vásárlás

Abban az esetben, ha teherautóhoz készült légszárító szűrőre, vagy légszárító patronra van szüksége, nálunk ezeket a komponenseket is megtalálja. Adja le az online rendelését az AUTODOC webáruházában, és garantáljuk, hogy a lehető legrövidebb időn belül kiszállítjuk önnek a megvásárolt termékeket. Ha a termék katalógusunk kínálatának böngészése közben segítségre lenne szüksége az alkatrészek kiválasztásához, cégünk szakképzett munkatársai bármikor örömmel állnak a rendelkezésére, és hasznos tanácsokkal is ellátják önt. Alacsony áron szeretne prémium minőségű termékeket beszerezni? Vásároljon a promóciós időszakok alatt, amelyek révén rendkívül alacsony áron juthat hozzá mindenhez, amire csak szüksége lehet!

loader Kérjük, várjon...