Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Fordító- / vezetőgörgő teherautókhoz

Válasszon tehergépkocsit
Ahhoz, hogy teljes mértékben megfelelő Fordító- / vezetőgörgő termékeket találjon kamionokhoz és egyéb tehergépkocsikhoz, válassza ki az alábbiakban a modellt.
1
2
3
További tájékoztatás
Fordító- / vezetőgörgő alkatrész rendelés alacsony áron
  • Fordító- / vezetőgörgő tehergépkocsikhoz vásárlás olcsón, 200-napos visszaküldési garanciával
    Biztonságos megrendelés 200 nap
Teherautó Fordító- / vezetőgörgő katalógus - válassza az AUTODOC webáruházat

Fordító- / vezetőgörgő a LEGJOBB teherautó márkákhoz

Kiváló minőségű Fordító- / vezetőgörgő tehergépkocsikhoz: TOP márkák

Több

Teherautó Fordító- / vezetőgörgő: katalógusunk legnépszerűbb termékei

Ezek Fordító- / vezetőgörgő katalógusunk leggyakrabban vásárolt termékei. Legjobb márkákból álló széles választékunk segítségére lesz abban, hogy akciós áron válasszon Fordító- / vezetőgörgő termékeket, melyek legjobban illenek kamionjába vagy tehergépkocsijába.

A teherautókhoz készült vezetőgörgők állítják be a hajtószíj pályáját. Szett változatban, illetve külön-külön is forgalmazzák őket.

A teherautókhoz készült szíjvezető görgők típusai

Rendeltetésük szerint:

  • A hosszbordás szíjhoz készült. A szíjhajtáshoz használt elem típusától függően lehetnek laposak, vagy a szíjbordákhoz megfelelő vájatokkal, mélyedésekkel ellátottak. Az élettartamuk átlagosan 70-80 ezer megtett kilométer.
  • A vezérműszíjhoz készült. A vezérműszíj fogaihoz megfelelő mélyedések találhatók rajtuk. A cseréjük 75-100 ezer km megtétele után válik esedékessé.

Alapanyag szerint:

  • polimer - jól tűri a nedvességgel való érintkezést;
  • fémes - lényegesen ellenállóbbak a mechanikai stressz hatásoknak.

A szíjvezető görgők a méret terén is eltérnek egymástól. A gyártók általában pontosan megadják a szélességüket és a külső átmérőjüket is. Ezen értékeknek, adott teherautó szíjhajtásának paramétereihez megfelelőknek kell lenniük.

Meghibásodások és a kiváltó okaik

Mivel ezek a komponensek a személyautókhoz készült szíjvezető görgőkhöz hasonlóan idővel elhasználódnak, ezért a meghajtó szíjakkal együtt ki kell cserélni őket. Az egység fokozott mértékű terhelése folytán a kopási folyamat felgyorsulhat, ami a komponens széteséséhez vezethet.

A komponens külső fele mechanikai sérülésének hátterében az idegen tárgyakkal - például kövekkel - történő kontaktus is állhat. A komponens szakszerűtlen beszerelése miatt pedig a görgő oldalsó vezető elemei eldeformálódhatnak.

Meghibásodások kiderítése

A szíjhajtás komponenseinek állapotát minden megtett 15 ezer km után le kell ellenőrizni. Abban az esetben, ha az ellenőrzés során az tapasztalható, hogy a komponens szabadon forog, és zajt kelt, gondoskodni kell a cseréjéről. A szelepvezérlő mechanizmus komponenseit csak abban az esetben kell ellenőrizni, ha erre komoly okunk van. Amennyiben a motor működése során szokatlan zaj hallható, akkor az arra utalhat, hogy valamilyen probléma adódott az egység komponenseivel. Ilyen esetekben nem szabad megvárni a soron következő karbantartást, és azonnal fel kell venni a kapcsolatot egy megfelelő szakszervizzel.

AUTODOC: kényelmes online vásárlás

Az online webáruházunkban temérdek, kiváló minőségű, olcsó autóalkatrész található. Tőlünk többek között rendelhet szíjvezető görgőket, és bármilyen egyéb, teherautókhoz gyártott alkatrészt is. A promóciós időszakok alatt az áraink elképesztően alacsonyak! Ha a megfelelő alkatrész megtalálásához segítségre van szüksége, lépjen kapcsolatba az AUTODOC szakértőivel az online chatfunkció segítségével, vagy telefonon. Ügyfélszolgálatunk örömmel segít megtalálni mindet, amire teherautója javításához szüksége van.