Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
90-3950
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Feszítőgörgő teherautókhoz

Válasszon tehergépkocsit
Ahhoz, hogy teljes mértékben megfelelő Feszítőgörgő termékeket találjon kamionokhoz és egyéb tehergépkocsikhoz, válassza ki az alábbiakban a modellt.
1
2
3
További tájékoztatás
Feszítőgörgő alkatrész rendelés alacsony áron
  • Feszítőgörgő tehergépkocsikhoz vásárlás olcsón, 200-napos visszaküldési garanciával
    Biztonságos megrendelés 200 nap
Teherautó Feszítőgörgő katalógus - válassza az AUTODOC webáruházat

Feszítőgörgő a LEGJOBB teherautó márkákhoz

Kiváló minőségű Feszítőgörgő tehergépkocsikhoz: TOP márkák

Több

Teherautó Feszítőgörgő: katalógusunk legnépszerűbb termékei

Ezek Feszítőgörgő katalógusunk leggyakrabban vásárolt termékei. Legjobb márkákból álló széles választékunk segítségére lesz abban, hogy akciós áron válasszon Feszítőgörgő termékeket, melyek legjobban illenek kamionjába vagy tehergépkocsijába.

A feszítőgörgő, a teherautók generátor hajtószíjának feszességének beállítására szolgál. A feszítőgörgő egy külső műanyag héjburkolattal és egy rögzítő hüvellyel ellátott csapágy.

A teherautókhoz készült feszítőgörgők típusai

A felerősítés módja alapján:

  • Excentrikus. Az ilyen típusú feszítő görgők esetében a feszítő mechanizmus szerepét egy középső lyukkal ellátott beépített persely látja el. Ennek révén van az eszköz a motorra szerelt csapra felhelyezve. A feszítőgörgő a szíj hátoldalán helyezkedik el, és a motor működés közben forgó mozgást végez. A saját tengelyén forogva a komponens megváltoztatja a pozícióját a szíjhoz képest, így biztosítva a szíj megfeszítését..
  • Tartóbakkal ellátott. A tartóbak csavarokkal van a motorhoz rögzítve, és a maga a komponens is szorosan hozzá van erősítve a tartóbakhoz. A szíj megfeszítése a tartóbak motorhoz viszonyított relatív pozíciójának módosításával érhető el.

A feszesség beállításának módja szerint:

  • Mechanikus. A beállítás manuális módon történik. Az előnye az alacsony ár. Az ilyen típusú komponensek esetében a csere nagyjából 70 ezer megtett km után válik esedékessé.
  • Automatikus. Az önbeállító eszközök a rezgési amplitúdót rezgéscsillapítók révén képesek csökkenteni. Az ilyen típusú komponensek sokkal tartósabbak, és az élettartamuk elérheti a 100 ezer km-t is. Rugós és hidraulikus változataik vannak.
Meghibásodások és a kiváltó okok

A személyautókhoz használatos feszítőgörgőkhöz hasonlóan a teherautókhoz gyártott komponensek is folyamatosan ki vannak téve a súrlódásnak, ezért hajlamosak a mechanikai sérülésekre és az elmozdulásra. Emellett a műanyag bevonatuk gyakran megolvad, a csapágy komponensei pedig rozsdássá válhatnak, illetve megszorulhatnak.

A bejutó idegen anyagok részecskéi felgyorsíthatják a felszín kopását, és meghibásodásokat okozhatnak. Az olvadás a komponens túlmelegedéséhez vezet, míg a szakszerűtlen beszerelés megszoruláshoz, elmozduláshoz, és a holtjátékhoz vezethet.

Meghibásodások kiderítése

Mivel a feszítőgörgő meghibásodása a teherautó generátorát meghajtó szíj elszakadását okozhatja, ezért az egység karbantartását rendszeres időközönként el kell végezni. Emellett olyan esetekben is fel kell keresni egy autószerelő műhely a szükséges diagnosztika elvégeztetése végett, ha szokatlan zaj, illetve vibrációt lehet érzékelni a generátornál, illetve ha a fényszórók a motor járása közben pislákolnak, valamint, ha jelentős mértékben megnő az üzemanyag fogyasztás olyankor, amikor a gépjármű elektromos berendezési használatban vannak. Az autószerelő műhelyben dolgozó szakemberek vizuális ellenőrzése révén állapítják meg a szíjfeszítő mechanizmus aktuális állapotát.

AUTODOC: kényelmes online vásárlás

Ha alacsony áron szeretne teherautóhoz gyártott generátor szíjfeszítő görgőt vagy egyéb terméket vásárolni, akkor kérjük, regisztráljon az AUTODOC online webáruházában. A felhasználóbarát kialakítású termék katalógusunknak köszönhetően percek alatt megtalál nálunk mindent, amire csak a gépjárműve javításához, karbantartásához szüksége lehet. Az áraink megfizethetők, és rendszeres jelleggel tartunk különböző promóciókat is. Rendelje meg még ma az önnek szükséges komponenseket, és használja ki a pénztárcabarát online vásárlás előnyeit!